GASZTRO

Póréhagyma szelet hajdinával

Szerző:
Szabó Anna
Tízóraira az egyik legjobb választás lehet, ez a rendkívül egészséges étel.


Hozzávalók:

400g póréhagyma
1 kis hagyma
100g édesköménygumó
2,5dl sovány tej
80g hajdinaliszt
2 tojás
1 ek olíva- vagy földimogyoró olaj
Szerecsendió

 

Elkészítése:

1. Levágjuk a póréhagyma alját, a felső zöld leveleket, hogy csak a fehér és halványzöld része maradjon meg. Folyó vízben, alaposan megmossuk. Megtisztítjuk és felszeleteljük a hagymát. Megmossuk az édesköményt, és a póréhagymával együtt felaprítjuk. A zöldségeket 10 percig puhítjuk gőzben, majd lecsepegtetjük.

2. Felmelegítjük a tejet. Amikor gőzölögni kezd, hozzáadjuk a lisztet, és erős lángon, folyamatosan keverve besűrítjük. 2 percig főzzük, folyamatosan keverve. Levesszük a tűzről, és beletesszük a főtt zöldségeket. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd sóval és szerecsendióval ízesítjük.

3. Vékonyan kiolajozunk egy 15-20cm hosszú süteményestepsit. Megtöltjük a póréhagymás krémmel, fóliával lefedjük, majd 1 órán keresztül főzzük gőzben.

4. 2 órát hagyjuk hűlni, majd 2cm vastag szeletekre vágjuk. Vékonyan kiolajozunk egy serpenyőt, és tálalás előtt megsütjük a póréhagymás szeletek mindkét oldalát.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL