FÉSZEK

10 tipp elfoglalt háziasszonyoknak

Szerző:
Szabó Anna
Ha már azt érzed, hogy a fejedre nőtt a háztartás, és azt sem tudod, hova kapj, legjobb, ha leülsz egy kicsit és rendszerezed a dolgokat. Összegyűjtöttük a leggyakoribb hibákat, amit elkövethetsz, tippjeinkkel elkerülheted őket!
1. Légy szervezett!

Végiggondoltad már, mennyi időd megy el arra, hogy a lakásban itt-ott hányódó dolgokat vadászod vagy rakod a helyére? Szánj rá egy napot, hogy mindennek kitaláld a helyét, és tedd oda rögtön a dolgokat. Könnyen megszokod majd, és vége az időveszteségnek!


2. Találd meg, mivel pazarlod el az időt!

Figyeled egy héten keresztül, mire pazarolsz időt. Ha mindig elfelejted a bevásárolnivalók egy részét, vagy sokat kell gondolkodnod, mire összeállítod a listát, tegyél egy papírt a hűtődre – és rögtön írd rá, mire lesz szükséged.


3. Írd le a dolgokat!

Nem árt, ha egy jól elérhető helyen tartasz egy jegyzettömböt. Így mindig le tudod írni, mit is kéne csinálnod, és a kész listából akár össze is kombinálhatod azokat a dolgokat, amiket egyszerre is lehet. Például amíg megy a mosógép, ki tudsz porszívózni.


4. Legyen egy jegyzettömb a telefon mellett!

Így soha többet nem kell majd a kis cetliket keresgélned, amire fontos dolgokat írtál fel. A programjaidat is tudod majd itt vezetni, és azokat sem felejted el!


5. Nevezd ki a napokat!

Válassz ki egy olyan napot, amikor bevásárolsz, egy másikat, amikor takarítasz. Így ezeket a tennivalókat a többi napokra elfelejtheted. Egyébként is jobban jársz, ha hetente egyszer nagybevásárlást tartasz!


6. Főzz többet!

Remek időkímélő módszer, hogy ha már főzöl, főzz annyit, hogy egy második adagot lefagyaszthass belőle. A kétszer annyi adag elkészítése kevesebb időt vesz el, mint kétszer nekiállni! Ehhez csak egy nagy mélyhűtő kell!


7. Vond be a gyerekeket!

A gyerekek kicsi korukban még lelkesen segítenek. Ekkor van itt az ideje, hogy megtanítsd őket a mosnivaló szétválogatására, mosogatásra és más munkákra. Ha korán hozzászoknak, hogy segítsenek, később is könnyebben ráveszed őket!


8. Fejezd be, amit csinálsz!

Ha túl sok mindenbe kezdesz egyszerre, előbb-utóbb annyi befejezetlen dolgod marad, hogy csak ideges leszel tőle. Az idegesség pedig csak kapkodáshoz vezet!


9. Tartsd rendben a papírokat!

Ha egy egyszerű rendszerbe rendezed a számlákat, csekkeket, fontos iratokat, bármikor könnyen átláthatod, mit kell még befizetned, és ha reklamálnod kell, könnyen meglesz a számla is.


10. Pihenj!

Ha már elfáradtál, akkor tartsd észben: nem te vagy a lakásért, hanem a lakás érted. Bár a házimunka, jó szokásához híven, megvár, de néha te is kivehetsz egy szabadnapot. Ne legyen lelkifurdalásod, ha elmész tornázni, amíg a gyerekek iskolában vannak. Sőt akkor se, ha megnézed a kedvenc filmed! Hidd el, ha magadra is jut időd, sokkal hatékonyabb leszel!
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL