KÖZÉRZET

Így lazulhatsz el tudatosan

Szerző:
Szabó Anna
A víz a legideálisabb közeg az emberi test ellazítására. Már a víz felszínen lebegés, vagy ringatózás is mindenki számára kellemes élményt nyújt. Pláne, ha közben még masszírozzák is az embert.

 

Masszázs a vízben

A víz és a masszázs áldásos ötvözete a watsu. Az új wellness irányzat Harold Dull nevéhez fűződik, aki több évig folytatott japánban siatsu tanulmányokat. A siatsu masszázstechnika a test meridián-pontjaira gyakorol nyomást, így szabadítja fel a testben keletkezett energiablokkokat. Harold Dull felfedezte, hogy a testmeleg vízben végzett siatsu masszázs hatékonyabb, mivel az izmok ebben a közegben jobban el tudnak lazulni. 


Lebegés és felszabadulás

A hatvan perces kezelés alatt a páciens a terapeuta karjaiban fekszik. Gyakorlatilag ő tartja, lebegteti a pácienset. Minden egyes lélegzetvételnél picit megemeli, levegő kifújásánál pedig lejjebb engedi. A terapeuta ráhangolódik a páciens ritmusára, és a ringatózás segítségével ellazítja a résztvevőt. A kezelés kezdetben egy lassú tánchoz hasonlít. A kezelést végző watsu szakember a szívközpont vonalban lebegteti a pácienset, így a feloldódás mély érzelmi átéléssel párosul. Fantasztikus érzés megtapasztalni a szabadságot a súlytalanságban, miközben teljes biztonságban vagyunk.


Átjár az elfogadó szeretet

A meridián pontok finom érintésének és a víz ringatózó hatásának köszönhetően beindul a gyógyító folyamat. A kliens a masszázs során visszakapcsolódhat igazi önmagához. A testi-lelki feltöltődésen túl a páciens egészsége is újjászületik. A watsu terápia csökkenti a szorongást, javítja az alvást, jó hatással van az emésztésre és a belső szervek működésére. A kezelés során, ahogy egyre jobban ellazulunk, az elfojtott érzelmek a felszínre törhetnek. Az elengedés, és a megbocsátás átjár, a határtalan szeretet megtapasztalása közben, melyet ez a terápia nyújt.


A tudatos érintés művészei

A terapeutával való testi közelséget néhány ember idegenkedve fogadja. A watsu kezelés során azonban mindenféle érzelmi kötődéstől mentes elfogadás jön létre a páciens és a terapeuta között. A trénerek külön kiképzésen vesznek részt, ahol a szeretettel teli, tudatos érintés művészetét sajátítják el. Pontosan tudják, hogy a páciensnek milyen mozdulatra van szüksége az ellazulásra. Ha ez az elfogadás létrejött, kezdődhet a masszázs a meridián pontos finom érintésével. 

 

Már a görögök is

A vízgyógyászat tudományos megalapozója Hippokratész volt, ám a víz gyógytorna atyjának Aszklepiodészt tartják. A fürdőhelyek, uszodák elterjedésével egyre nagyobb jelentősége lett a nedves közeghez kötött gyógyító mozgásnak, de sokáig az úszást részesítették előnyben.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL