Hozzávalók:
800 ml csirkeleves (kockából)
120 ml víz
200 g friss szeletelt gomba
65 g szeletelt bambuszrügy, konzerv
3 szelet friss gyömbérgyökér
2 gerezd fokhagyma, összezúzva
2 teáskanál szójaszósz (világos)
1 csipet szárított cseresznyepaprika
455 g csirkemellfilé, csíkokra vágva
3 evőkanál szezámolaj
2 zöldhagyma, apróra vágva
45 ml borecet
15 g keményítő
1 tojás, fölverve
Elkészítés:
Tegyük lábosba a csirkelevest, a plusz vizet, a gombát, bambuszrügyet, gyömbért, fokhagymát, szójaszószt meg az erőspaprikát, és forraljuk föl. Aztán vegyük kisebbre a lángot, és hagyjuk rotyogni, amíg a többi belevalót elkészítjük.
A csirkemell-csíkokat pirítsuk át gyorsan a szezámolajban, és rakjuk kicsit félre.
Keverjük össze az ecetet és a kukoricakeményítőt. Újra forraljuk erősen a levest, és keverjük bele a fölvert tojást, lassan, folyamatosan kevergetve.
Adjuk hozzá az ecet-keményítő keveréket, aztán a csirkemell-csíkokat és folyamatosan keverve forraljuk még vagy 3-5 percig, amíg a hús teljesen meg nem puhul benne.
Szórjuk meg a zöldhagymával, és tálalhatjuk is.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK