FOGYÓKÚRA

Fit For Life diéta - garantált fogyás jojó effektus nélkül!

Szerző:
Szabó Anna
Diéták születnek és tűnnek tova, mint a hulló csillagok, de vannak örök klasszikusok, mint a Harvey és Marilyn Diamond által megálmodott és lassan 30 éve sikerrel alkalmazott Fit For Life diéta. Mi lehet sikerének és egyben a te sikerednek a titka, ha ezzel próbálsz megszabadulni a fölösleges kilóidtól?

 

Nem kell hosszasan törni a fejünket a válaszon, hiszen a mai siker diéták nagy része is erre az elvre épül: ne keverjük a szezont a fazonnal és lehetőleg ne szabjunk túl szoros határokat. Ami ennél is fontosabb, lessük el, hogyan étkeznek azok, akiken soha nem jelennek meg gödröcskék és dombocskák, melyeket a plusz kilók okoznak.

A táplálékok helyes kombinációja

Azok a felnőttek, akik soha nem voltak kövér gyerekek, pufók tinik, már nagy valószínűség szerint nem fognak súlyosan elhízni. Túl az alkati adottságaikon, már pici gyerekként is megfigyelhető, hogy nem engednek a szülői erőszaknak és nem esznek meg semmit, pusztán azért, mert a tányérjukon landolt és anyuci boldogtalan lesz, ha egy falat is marad belőle. Ők azok, akik megeszik a főzeléket feltét nélkül, sőt! Ők abszolút karcsúra eszik magukat, míg mások a víztől is hízásnak indulnak. Megfigyelések szerint a kulcs a táplálékok helyes kombinációjában rejlik. Ezzel meg is dőlt a kalóriaszámlálás és a koplalás létjogosultsága, ami igencsak népszerűvé tette ezt a módszert.

A megfelelő kombináció felpörgeti az anyagcserét, beindítja a fogyást és gyorsítja a mérgek távozását, valamint megakadályozza a későbbiekben a lerakódásukat. Cserébe felejtsd el a sajtot, a szalámit a pizzán, felejtsd el a krumplit a hús mellé, vagy a kenyeret a sonka alá. Hja, kérem, mindennek ára van, de cserébe olyan ajánlásokat kapsz, melyekkel ezek tökéletesen kiválthatóak és éhezés nélkül fogyhatsz.

Szabályok

Talán már körvonalazódik benned az első számú szabály, mely szerint tilos a fehérjéket és a szénhidrátokat egyszerre fogyasztani. Ugyanis ezeket a szervezet más és más enzimekkel bontja le így rontod az optimális hasznosulást, vagyis nem elégeted, hanem elraktározod a táplálék nagy részét. Ezeket külön étkezések keretében fogyaszd, és lehetőleg kis mértékben, ugyanis mind alaposan feldolgozva kerülnek a tányérunkra, a szervezeted alig dolgozik meg a bennük rejlő energiáért, így ami nem hasznosul, azonnal megy a zsírraktárakba.

Vannak azonban élő, nyersen fogyasztható táplálékok, amik jó alternatívát kínálnak arra, hogy megtömjük a pocakunkat. Kezd a napot velük, konkrétan gyümölccsel, zöldséggel. Akár önmagukban, akár salátaként vegyesen vagy turmix, préselt lé formájában. Aki egyszer is megérzi, milyen energikus lesz egy ilyen reggeli után, nem is akar majd mást fogyasztani! Ebédre jöhetnek a szénhidrátok, fehérjementesen és kíméletesen feldolgozva, és persze zöldségekből készült köretekkel. Vacsorára pedig zsírszegény fehérjét érdemes választani, sok-sok salátával.

Aki a főétkezések között megéhezik, csemegézzen nyugodtan a reggelire ajánlott friss hozzávalókból, vagy a napszaknak megfelelően - délelőtt lassan felszívódó szénhidrátfélék, délután pedig joghurt, túrókrém, kefir, esetleg főtt tojás, sovány sajt enyhítheti éhségünket. Mindez gyökerese változás a magyar konyhán edződött ízlésünknek, de az eredményeket tekintve megéri az erőfeszítéseket, ha szeretnénk tartósan megszabadulni a múltban felszedett plusz kilóktól. Ráadásul, aki elsajátítja és meg szereti ezt a módját az egészségesebb étkezésnek, nem kell a jojó rémével együtt élnie. Természetesen a napi 2-2,5 liter tiszta víz most is alap, ahogyan a napi 30-60 perc könnyű mozgás is része a sikernek.

Minta ebédek és vacsorák

Ebéd 1: bármilyen zöldség krémleves, melynek sűrítését nem habarással, hanem a saját zöldségeinek leturmixolásával érjük el, betétnek pirított barna kenyér kockákkal
Ebéd 2: durum spagetti, paradicsomos cukkinis öntettel
Ebéd 3: Toscan (rozs) kenyér, saláta, sült zöldségek hadával
Ebéd 4: avokádó krém pirított konspitz chipsen
Ebéd 5: lencsefőzelék, pirított hagyma karikákkal
Ebéd 6: sült zöldségek kuszkusz ágyon
Ebéd 7: morzsás brokkoli héjában sült burgonyával

Vacsora 1: sertés karajflekken, párolt savanyú káposzta
Vacsora 2: édes-savanyú csirkemell falat ropogós saláta ágyon
Vacsora 3: grillezett sajt, sült paprikával
Vacsora 4: füstölt tengeri halfilé, wokban pirított zöldségekkel
Vacsora 5: sóskamártás, főt tojással
Vacsora 6: Gyros tál - sült krumpli mentesen!
Vacsora 7: fokhagymás zöldbab lágy tojással

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL