GASZTRO

Tequilás csirke

Szerző:
Szabó Anna
Ismét egy texmex étel, ráadásul nem az olcsóbbik fajtából. Ennek a csirkének ugyanis éppen az a titka, hogy tequilában kell megpácolni. Az íz mindenért kárpótol majd!

Hozzávalók:

8db csirkefelsőcomb, egyenként kb. 150g (a zsírt távolítsuk el)

A páchoz:
125ml frissen facsart narancslé
4 ek tequila
2 ek frissen facsart lime-lé
2 ek olívaolaj
1 ek tabasco szósz
1 ek durvára vágott fokhagyma
1 ½ tk durva szemű tengeri só
1 tk szárított szurokfű

Elkészítése:

1. Egy tálban összekeverjük a pác hozzávalóit. A húst nagy műanyag zacskóba tesszük, és leöntjük a páclével. A levegőt kisimogatjuk, majd szorosan lezárjuk a tasakot. Többször megforgatjuk, majd egy lapos edénybe tesszük, és 6-8 órán át hideg helyen érleljük. Közben egyszer megfordítjuk a zacskót.

2. Alacsony hőfokú, kétzónás grillezéshez készítjük elő a faszenes sütőt.

3. A csirkehúst kivesszük a pácléből, és a levet egy kis lábosba öntjük. A tűzhelyen felforraljuk, és kis lángon legalább 30 másodpercig forraljuk. Grillezés előtt a csirkecombokat 20-30 percig pihentetjük.

4. A grillrácsot alaposan megtisztítjuk. A húst a bőrös oldalával lefelé direkt alacsony hő felett grillezzük, lefedve, 30-40 percig, amíg a hús tömör lesz és átsül. Sütés közben a húsdarabokat 5 percenként megfordítjuk, és szükség szerint átrendezzük a rácson, hogy egyenletesen süljenek. Az utolsó 20 percben a hús mindkét oldalát többször bekenjük a felforralt páclével. Melegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL