Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg liszt
1 tojás
3 dl langyos tej
fél dl olaj
1 evőkanál só
1 teáskanál cukor
1 csomag szárított élesztő
A töltelékhez:
10 dkg margarin
1 teáskanál só
1 tojás
15-20 dkg trappista sajt reszelve
Elkészítése:
1. A tészta hozzávalóit a kenyérsütő gép üstjébe tesszük, dagasztó programon elindítjuk, majd ha elkészült a tészta, hagyjuk duplájára kelni. Nem kell hagyni végigmenni a programot, az első dagasztás után kapcsoljuk ki a gépet. Közben elkészítjük a krémet, a tojást felverjük, majd hozzákeverjük a lágy margarint és a reszelt sajtot.
2. Az elkészült tésztát lisztezett deszkára borítjuk, amit a lehető legvékonyabbra kinyújtunk. Megkenjük a krémmel, szorosan feltekerjük, akár egy bejglit, majd trapéz-alakú darabokra vágjuk. Azért fontos a trapéz alak, hogy ne dőljenek el a tekercsek. Végül 180 fokos sütőben, arany barnára sütjük, úgy 20-25 perc alatt.
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK