ÁLLATI CUKISÁGOK

Keresd meg az okot és orvosold!

Szerző:
Szabó Anna
Nagyon sok lovas van, aki lova bizonyos rossz szokásait (fejféltés, hevederiszony, nem lehet megfogni, ellenkezés, sunyítás, rúgás, harapás, bakkolás, stb.) elfogadja, mint a ló saját természetéhez tartozó, normális jelenséget. Vajon miért? Kinek jó ez? A Lónak? Vagy a Lovasnak? Nos, egyiknek sem!

 

Problémakezelés?


A lovasok sok esetben a ló fizikai lefárasztásával próbálják "kezelni" a problémát, főleg, ha ellenkezésről van szó. Sajnos sokan tapasztalhatták is, hogy ez a módszer ideig-óráig működik csak. Hogy miért? Azért, mert egy idő után a lónak olyan kondit "csinálnak", hogy a végén már egyáltalán nem bírnak vele – ilyenkor jön az, hogy kezelhetetlennek minősítik: "mert ő ilyen"!


Keresd meg az okot és orvosold!


NEM! Kedves lovasok, ők nem ilyenek, hanem mi tesszük őket ilyenné a helytelen bánásmóddal, és a nem megfelelő képzéssel. Ha valami problémája van a lovunknak, azt nem elfogadni kell, hanem megkeresni az okát és megszüntetni azt. Sokan azért gondolják, hogy normális az, amit a ló csinál, mert oktatók, edzők hada tanít valódi lovas tudás, megfelelő hozzáértés nélkül, és persze, ha nem tudja megoldani az adott problémát saját hiányosságai miatt, egyszerűbb ráfogni a lóra, hogy "ez ilyen és kész"!


Tudd, hogy minden viselkedés zavar megszüntethető!


Hogyan? Megfelelő képzéssel, a partneri kapcsolat kialakításával és sok-sok türelemmel. Ha betartjuk a Fokozatosság, Következetesség és Türelem alapelvét, megismerjük a ló természetét, ösztöneit, ezáltal a "működését", képesek leszünk a megfelelő módú kommunikáció kialakítására. A ló Mindig Helyesen Cselekszik!!! Mindig tükröt mutat saját viselkedésünkről és tudásunkról. A ló nem azon gondolkodik egész nap, hogyan szúrjon ki velünk, nincsenek emberi tulajdonságai, szóval ne is próbáljuk meg ezekkel felruházni, hanem nézzünk magunkba, hisz ő csak reagál az őt ért külső ingerekre, így ránk is.

Most légy őszinte magadhoz, és válaszolj az alábbi kérdésekre!


• Jó a kapcsolatod a lovaddal? Úgy érzed, tisztel, követ, engedelmes? 
• Kapcsolatotok egymás kölcsönös megértésén alapul, és annyira bensőséges, hogy állandóan jelen van a feltétlen bizalom és tisztelet?
• A Lovad minden esetben maximálisan együttműködő veled?
• A Lovad számára öröm a veled töltött idő?


Ha csak egyetlen kérdésre is NEM választ adtál, akkor sajnos van mit orvosolnod!

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL