KÖZÉRZET

Melles kérdések - természet kontra plasztika

Szerző:
Szabó Anna
Vannak, akik nem tudják elfogadni a természet adta adottságokat. Ezeknek, a hölgyeknek segítséget nyújthatnak a különféle mellnövelő tabletták, krémek és pumpák. Ha pedig minden kötél szakad, marad a mellnagyobbító plasztika.

 

Mellnövelő tabletták

A tabletták fő összetevőik olyan gyógynövények, amelyek fitoösztrogént tartalmaznak. Alkotórészei a szervezet növekedési folyamataira vannak hatással. Ezek a növényi hormonok ugyanúgy serkentik a mell zsírszövetének képződését. A női mell méretét ugyanis nem a tejmirigyek mennyisége határozza meg, hanem a zsírsejteké. Ez utóbbiak gyarapodását igyekeznek ösztönözni a tablettákban lévő különböző gyógynövények, köztük az édeskömény-mag, a mexikói vad yamgyökér, az édesgyökér, a legyezőpálma-bogyó vagy a pitypanggyökér kivonata. 



Mellnövelő krémek

Általában nemcsak a mell méretére, hanem feszességére is jó hatást gyakorolnak. Fő összetevőik ugyancsak magas fitoösztrogén szintjükről ismert gyógynövények, amelyeknek feladata a szervezet saját hormontermelésének felturbózása. Egyik nélkülözhetetlen hozzávalójuk a Thaiföldről származó Pueraria nevű egzotikus növény kivonata, amelytől állítólag növekedésnek indulnak és kitágulnak a mell szövetei. 


Mellnövelő pumpák

A mellnövelő pumpák általában ugyanazon az elven alapulnak. Szívó hatást gyakorolnak a mellre, vákuummal kifelé húzva a jobb sorsra érdemes testrészt. Bár elég barbár megoldásnak tűnik, egyesek kifejezetten esküsznek hatásosságára. 


Ezeknek az alternatív megoldásoknak hatékonyságuk nem bizonyított, mégis rengeteg nőnek ad reménysugarat a változáshoz. 


Nagyobbítás szike segítségével 

Ma már egyre többen veszik igénybe a plasztikai sebészek szolgáltatásait. 2006-ban az Egyesült Államokban 329 396 nő végeztetett magán kozmetikai mellnagyobbítást. A plasztikai sebészet nálunk is virágzik, egyre népszerűbb a mellplasztika. Külföldi sztárokhoz hasonlóan egyre több hazai sztárunk is megcsináltatja melleit. Ez a látványosabb megoldása a mellnövelésnek, hiszen kézzelfogható a változás. 


Mellnagyobbítást implantátum beültetésével végeznek. Többféle formájú implantátum létezik. Vannak kerek, csepp alakú és úgynevezett anatómiai implantátumok. Ezek formájának, illetve méretének kiválasztását alapos megbeszélés és vizsgálat előzi meg. Ezek rugalmasak, ellenállóak, a környezettel nem lépnek reakcióba, egyszóval elvileg semmilyen káros hatása nincsen. A mellimplantátumot rugalmasságánál fogva viszonylag kis metszésen - 4-5 cm - keresztül lehet bejuttatni végleges helyére. Esztétikailag nem okoz már problémát, mert a metszést úgy helyezik el, hogy szinte alig észrevehető legyen. Lehet a mell alsó redőjében, a bimbóudvar szélén, a bimbón keresztül vagy akár a hónaljban. Elhelyezését tekintve vagy az emlőmirigy alá, vagy a mellizom alá kerül, alkattól, illetve a kívánt végeredménytől függően. Az implantátum cseréjét 10-15 év után szükséges. 


Az ára még mindig nagyon borsos, jelenleg hazánkban a mellnagyobbítás (a protézis ára nélkül): 250 000 forinttól kezdődik. 


Mellkicsinyítés 

A kicsi mellűek nagy megrökönyödésére – igenis vannak olyanok, akik a pici mellet részesítik előnyben. Persze ennek elsősorban fizikai okai vannak, hiszen egy nagyobb méret, bizony elég nagy terhet ró a hátra. Sőt ma már egyre több sztár (Jordan, Pamela Anderson, stb.) veteti ki az implantátumot melleiből, egészségügyi okokra hivatkozva. Ilyen esetekben az implantátumot veszik ki, vagy a mellből a zsírszövet egy részét, távolítják el.



Nem minden esetben kell egyből a plasztikai sebészhez rohanni, érdemes előtte az alternatív megoldásokat kipróbálni. Ha minden kötél szakad, akkor lehet a kés alá feküdni.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL