LELKIPATIKA

Az a bizonyos 4 felismerés

Szerző:
Szabó Anna
Bármilyen elsöprőnek tűnnek is az érzelmeink, az irányításukhoz szükséges erő a birtokunkban van, ahogy a sorsunk alakításához szükséges képesség is. Sokan úgy gondolják, hogy rajtuk kívül álló helyzetek irányítják az érzelmeiket, pedig ez nem így van. Fel kell fedeznünk az erőnket, és megtanulni annak hasznosítását.

 

Olyan ez, mintha mindenkinek lenne egy Sorskapcsolója, vagyis egy erősségszabályozó kapcsolótáblája, amelyen a szabályozókarok mindegyike egy-egy érzelempárt befolyásol, például a boldogság-szomorúság párost. Bennünk pedig ott rejlik a képesség, hogy fel-le mozgassuk a kis karokat, létrehozzuk és erősítsük a pozitív érzelmeket, illetve csökkentsük a negatív, romboló típusok erejét.

Első felismerés – Nem juthatsz ki a börtönből, ha azt sem tudod, hogy benne vagy


Sokunkat állandó bizonytalanságérzet gyötör, amitől kicsinek és jelentéktelennek érezzük magunkat. Nem hiszünk önmagunkban, és állandóan rettegünk a kudarctól. Mi is ez pontosan? Hiányzik belőlünk az önbizalom!


A börtönajtó kulcsát azonban a kezünkben tartjuk: szabályoznunk kell romboló érzelmeinket, amelyek lehúznak és visszatartanak bennünket. Ha erre képesek leszünk, megtalálhatjuk azt a magabiztosságot, lelkesedést és optimizmust, amely előrelendíthet az életben. Mert ne feledd: TE vagy az egyetlen, aki a sorsodat alakíthatod!

Második felismerés – A tudás önmagában nem elegendő


„A tudás önmagában nem elegendő. A valódi elmélyülés kizárólag megértéssel kezdődhet. Ez segít majd eljutni oda, ahol lenni szeretnél.” Ha nem teszed magadévá ezt a bölcsességet, nem sikerül elérned, hogy magad irányítsd az életedet és alakítsd a sorsodat. Meg kell vizsgálnod, hogyan éled meg az érzéseidet.

• Miért esik annyira nehezedre, hogy pozitív maradj, amikor pontosan tudtad, milyen lényeges, hogy megtedd.
• Miért zuhansz bele oly könnyen a harag vagy az önutálat vermébe?

Meglátod majd, mennyi minden van, amely azokat a gombokat nyomja meg benned, amelyek az érzéseidet negatívra kapcsolják. Ahelyett tehát, hogy hagyod, hogy továbbra is az érzelmeid irányítsák az életedet, és börtönbe zárjanak, tovább kell keresned, meg kell fejtened, miért játszanak veled, és mit tehetsz ez ellen.

Harmadik felismerés – Egészen kevés méreg is öl


Egy motivációs tréner egyszer az egyik előadásán két üvegpoharat helyezett el az asztalon, mindkettő félig tele volt – az egyik kávéval, a másik vízzel. kivett egy kiskanál vizet, és a kávét tartalmazó pohárba keverte. Egyértelmű, hogy nem volt látható változás. Majd hozzákevert még egy kiskanál vizet, azután még egyet, majd még egyet. Amikor már jó néhány kanállal hozzáadott, akkor lehetett észrevenni, hogy kicsit áttetszőbbé vált a kávé. A tréner elmagyarázta, hogy ezzel azt érzékeltette, milyen hatást váltanak ki a pozitív érzelmek egy negatív elmeállapotú emberből. Természetesen, ezt a saját életünkre is vonatkoztathatjuk. Hiszen el kell ismernünk, hogy nagy adag pozitív energiára lenne szükségünk ahhoz, hogy legyőzzük magunkba a harag, a szomorúság és az értéktelenség érzését.


Egyszer csak a tréner egy kiskanálnyi kávét kevert a tiszta vizet tartalmazó pohárba. Egyértelmű ugye, hogy a folyadék színe azonnal megváltozott? Ilyen hatást vált ki a negativitás a pozitív elméből. És máris nyilvánvaló a harmadik felismerés: egészen kevés méreg is öl. Bár többnyire úgy érezzük, hogy előre halad az életünk, mindannyiszor, ha olyasmit tapasztalunk, ami negatív érzelmet ébreszt bennünk, azonnal visszatérünk a vigasztalan, reménytelen érzéshez. Pozitív hozzáállásunkat tehát a legcsekélyebb mennyiségű méreg is megöli. És ahelyett, hogy megpróbálnánk pozitívabbá válni, hagyjuk, hogy mérgezett érzéseink uralják a hangulatunkat, azután pedig bűntudat és rosszkedv gyötör bennünket amiatt, hogy nem tudjuk irányítani az érzéseinket.

Nem az a lényeg, hogy nem lehetnek negatív élményeink, hanem az, hogy képesnek kell lennünk arra, hogy szabályozzuk az életünkre gyakorolt hatásukat, és nem szabad engednünk, hogy úgy működjenek, mint egy csepp cián, és megsemmisítsenek mindent. Minél többet tanulunk a sötétebb érzéseinkből, annál gyorsabban kilábalhatunk negatív érzelmeinkből, és visszatérhetünk a pozitív állapotba.

 

Negyedik felismerés – Akkor lehet minden a tiéd, ha készen állsz rá, hogy mindenről lemondj



Ha optimistán tekintesz az életedre, akkor nagyobb biztonságot érezhetsz, miközben tudatosan dolgozhatsz értékesség-érzeted fejlesztésén. Merészen szembe kell nézni negatív érzéseiddel, és pozitívabb érzésekkel kel felváltani őket. Ez azonban még mindig nem elég. Bármennyit lépsz előre, akkor is ott rejtőzik benned a képesség arra, hogy még többet haladj. Hiába próbálkozol erősebben, erőlteted ki a sikert, és emeled egészen új szintre az életedet, nem jutsz el oda, ahová szeretnél. A gond az, hogy következetesen ragaszkodsz mindenhez, amit elértél, de közben továbbra is emésztenek a negatív gondolatok és érzések mindazzal kapcsolatban, amit nem értél el.

A siker mindig arra ösztönöz bennünket, hogy még többet akarjunk. Tévesen gondoljuk úgy, hogy ha még több pénzt keresünk, akkor kisebb lesz bennünk a nyugtalanság, és nagyobb a béke. Minél erősebben dolgozunk azon, hogy megtartsuk, amink van, sőt még szerezzünk is hozzá, annál nagyobbra nő bennünk a félelem. Miközben ugyanis arra összpontosítunk, amit NEM akarunk érezni (félelmet, nyugtalanságot, hiányt), megakadályozzuk, hogy elérjük, amit IGAZÁN akarunk (elégedettséget, nyugalmat, bőséget).


El kell engednünk a félelmet, hogy a dolgaink elvesztésével elveszítjük önmagunkat. Ha feladunk mindent, valóban képesek leszünk arra, hogy ne féljünk annyira. Hajlandónak kell lennünk tehát arra, hogy elszakadjunk minden tulajdonunktól, mert azzal, hogy kötődünk bizonyos helyzetekhez, erőteljes negatív érzéseket teremtünk.



Az anyagi javak tekintetében semmi szükség a birtokvágyra, ha hiszel abban, hogy mindent újra lehet teremteni – hiszen ezeket már első ízben is TE hoztad létre. Ha van benned erő az építéshez, lesz erő az újjáépítéshez is. Ha az áhított dolgok megteremtéséért robotolsz, az közel sem olyan hatékony, mintha a vágyott érzelmek létrehozására összpontosítasz. Nem kell erősebben dolgoznod vagy gondolkodnod – csak ki kell kovácsolnod a célodhoz tartozó pozitív érzelmeket.

Ha magabiztos akarsz lenni, létre kell hoznod a magabiztosság érzését, amire azzal válaszol a világegyetem, hogy sikerhez segít. Ha vagyonban reménykedsz, létre kell hoznod a gazdagság és a bőség érzését, a világegyetem pedig elhozza számodra a jólétet. Amit társalkotóként teremtesz, esetleg nem abban a formában érkezik, amiben várod, de a lényeg ugyanaz. Magadhoz kell tudni vonzani azokat a helyzeteket, amelyek boldogság-, bőség- és magabiztosság-érzésedet tükrözik vissza.


A négy felismerés és a Sorskapcsoló

1. Nem juthatsz ki a börtönből, ha azt sem tudod, hogy benne vagy. A negatív érzések börtönbe zárnak. Szabályozásukkal jutunk hozzá az ajtót nyitó kulcshoz.

2. A tudás önmagában nem elegendő. Mély megértésnek és gyakorlati alkalmazásnak kell kiegészítenie. A pozitív gondolatoknak csak akkor van erejük, hogy megváltoztassák az életünket, ha pozitív érzelmek fűtik őket. Őszintén, szívből kel hinnünk abban, hogy formálni tudjuk a saját sorsunkat, és tevékenyen meg kell teremtenünk, illetve fel kell erősítenünk a pozitív érzéseket annak érdekében, hogy olyan életet hozhassunk létre, amilyenről álmodunk.

3. Egészen kevés méreg is öl. Sose becsüljük alá a negatív érzelmek romboló erejét. Ne feledjük, hogy a negativitás mérgének ellenszere a pozitív érzelem.

4. Akkor lehet minden a tiéd, ha készen állsz rá, hogy mindenről lemondj. Ha úgy érezzük, megérdemeljük, meg tudjuk teremteni, és ha egyszer megteremtettük, újra meg tudjuk tenni, pozitív érzelmeink erejének felhasználásával. Fölösleges helyzetekhez ragaszkodnunk nem számít, mi változik az életünkben, a világegyetem válaszol pozitív érzelmeink hívására, elhozza, amire szükségünk van, és amire vágyunk… a maga idejében és a maga módján.


Az érzések rendkívül nagy erővel bírnak, teljes egészében ezek formálják az életünket és a sorsunkat. Minél inkább képesek vagyunk rá, hogy felismerjük őket, tanuljunk belőlük és irányítsuk őket, annál könnyebben érhetjük el célunkat, és találhatjuk meg a tartós boldogságot.

 

Peggy McColl
Használd a sorskapcsolód!
(Édesvíz Kiadó)

A Használd a sorskapcsolód! nem csupán egy újabb önsegítő olvasmány, hanem egy olyan erőteljes koncepció és folyamat, amely képes az ember életében tudatos és kreatív változásokat eredményezni. Nevezhetjük úgy is: paradigmaváltás a kreatív tudatosságban, melynek révén mélyebben elkötelezzük magunkat a fejlődés mellett. Abban segít, hogy érzelmeinken keresztül megértsük saját teremtő erőnket, de ami még ennél is fontosabb, hogy miként használhatjuk ezt az erőt a kívánt eredmények elérésére.

Ha készen állsz a változásra és szeretnél bekapcsolódni a bőség folyamába, ha szeretnéd felfedezni önmagad és mered vállalni, hogy új életet élj – mégpedig álmaid életét – akkor ez a kötet meg fogja mutatni, hogy hogyan. Nagyon ritkán fordul elő, hogy ennyire lelkesít egy könyv, de a benne lévő hatalmas mennyiségű információ és a találó anekdoták szó szerint megváltoztatták ezrek – sőt milliók – életét.

• Mi pontosan a sorskapcsoló?
• Miben tud segíteni?
• Hogyan kell használni "jó és rossz időkben"?

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL