UTAZÁS

Top 10 úticél, ha jön a nyár

Szerző:
Szabó Anna
Semmi nem ér fel egy nyári utazással. Ilyenkor minden sokkal ragyogóbbnak és fényesebbnek látszik. Úgy tűnik, mintha a városok valóban élnének. Ha van rá alkalmad és lehetőséged, idén nyáron látogass el valamelyik csodás helyre vagy akár kettőre. Ezek a célpontok garantálják számodra az ellazulást.

 

1. Cote D’Azur, Franciaország


Ez a város Monaco és St. Tropez között helyezkedik el, a híres és gazdag emberek otthona, az egyik legdrágább színhelye a világnak.

Mit tegyél? Élvezd ki az egész napot! Napközben mártózz meg az azúrkék tengerben és élvezd a napfürdőt, este pedig vedd nyakadba a várost, fedezd fel a rengeteg kaszinót és diszkót. Kóstold végig a környék éttermeinek pazar kínálatát, a tengeri finomságok hatalmas választékát.

Mire figyelj? Nagyon magasak az árak. Nyáron mindent feláraznak, még a vizet is.


2. London, Anglia


London, a legjobb nyáron, mert ilyenkor valóban napos és száraz idő van, a nyirkos, zord tavaszi napok után.

Mit tegyél? Járd végig a Chiswicket, a Notting Hillt, ezeken a piacokon remek, egyedi cuccokat vagy könyveket szerezhetsz be. Bátran „csöppenj” bele a csodálatos művészeti és zenei fesztiválok egyikébe. Sétálj rengeteget, majd pihenj meg egy kocsma udvarán egy hamisítatlan korsó angol sörrel.

Mire figyel? A turistacsapdákra. Ha valóban fel akarod fedezni Londont, ne a megszokott turista útvonalakat járd be.


3. Görög szigetek, Görögország


Krétától Santoriniig bejárni a görög szigeteket, a legjobb dolog, amit nyáron tehetsz.

Mit tegyél? Légy a sokat a szabadban, élvezd a napsütést, szedj olívabogyót a fáról, igyál néhány pohár bort, kirándulj vitorlással, ússzál, tegyél meg mindent, amire otthon nincs lehetőséged.

Mire figyelj? A magas hőmérsékletre és a perzselő napra. Igyál sok folyadékot, használj naptejet és viselj napszemüveget.


4. Zambia, Afrika


Ez a szafaris kirándulás a legjobb nyáron, ilyenkor a hőmérséklet ugyan magas, de az idő száraz és nincs sok turista.

Mit tegyél? Irány egy szafari. Aludj a csillagos éj alatt. Mindenképpen látogass el a Viktória-vízeséshez, kenuval evezz le a Zambézin.

Mire figyelj: A moszkitókra. Indulás előtt kérj a kezelő orvosodtól malária elleni védőoltást.


5. Transz-szibériai vasút vonal


Amikor süt a nap és meleg van, ez a vonatút a legjobb módja annak, hogy felfedezz három misztikus keleti országot: Japánt, Kínát és Oroszországot.

Mit tegyél? Ülj fel a vonatra és gyönyörködj a melletted elsuhanó tájban. Élvezd a pihenőket a kisebb városokban. Kirándulj egy nagyot a nagyobb városokban.

Mire figyelj? A zsúfolt negyedekre és mindenképpen saját, külön kabinban utazz a vonaton.


6. Fakunyhó a fákon - Takilma, Oregon


Fedezd fel magadban újra a gyereket és tölts el pár napot itt, a Robinson-családéhoz hasonló faházban.

Mit tegyél? Ússz a sziklákkal övezett medencében, tanulj meg faházat építeni, tegyél nagy sétákat az erdőben, ismerkedj az ökológiával. Vezető társaságában lovas túrát is tehetsz a természet lágy ölén.

Mire figyelj? A magas illetve mély helyekre. Ha félsz ezektől, ez az utazás nem neked való.


7. Viktória-havasok, Ausztrália


Oké, télen mindenki tud síelni, na de nyáron? Síeltél már nyáron? Valószínűleg nem. Akkor irány Ausztrália egyik síparadicsoma, ahol nyáron is a fehér csúcsok várnak rád.

Mit tegyél? Síelj, snowboardozz, kirándulj, fedezd fel Melbourne-t és környékét.

Mire figyelj? A hidegre. Amikor nálunk javában tombol a nyár, ott bizony jóval alacsonyabb a hőmérséklet.


8. Quebec city, Quebec, Kanada


Hogy megízleld Kanada és a francia kultúra keveredését, látogass el ebbe a kozmopolita városba. Épp most ünnepelte a 400. évfordulóját, a nyár közepén mindig nagy ünnepséget rendeznek.

Mit tegyél? Merülj el a frissen sült csemegék között, vegyél baguette-et meg egy kis sajtot és ülj a ki a Battlefields Parkba. Kényeztesd az ízlelőbimbóidat egy juharsziruppal készült édességekkel. Utazz komppal a Szt. Lőrinc folyón, látogass el a Le Chateau Frontenac-ba. Vegyél részt a D’été fesztiválon.

Mire figyelj? A méregdrága szállásra. Foglalj korán, hogy elkerüld a nyári áremeléseket.


9. Fülöp-szigetek


Ha valami jóval egzotikusabbra vágysz, akkor nem mehetsz máshova, mint a Fülöp-szigetekre. A nagy városok, mint Manila, biztonságosak és tele vannak jobbnál jobb programlehetőségekkel, a strand pedig maga a földi mennyország.

Mit tegyél? Járd be Manilát. Próbálj ki néhány tipikus filippínó ételt. Látogass el a Nemzeti Múzeumba, ahol rengeteg törzsi szimbólummal és tárggyal találkozhatsz. Állj meg Vigannál, hiszen ez a világörökség részét képezi. Utazz el a Busay hegyekbe, ahol remek terep nyílik egy kis piknikre. Ha valami különleges látványra és izgalomra vágysz, könnyű búvárkodj a Palawan-sziget partvidékén.

Mire figyelj? A Fülöp-szigetek bizonyos része abszolút nem biztonságos, ezért kerüld Mindanao-t és Sulu-t.


10. Szafari sivatag, Dubai


Töltsd a nyarad pár napját egy igazán izgalmas szafari túrán, a dubai-i sivatagban.

Mit tegyél? Mászd meg a homokdűnéket, quadozz a sivatagban, vagy homoksízz. És feltétlenül aludj a csillagos ég alatt.

Mire figyelj? A hideg sivatagi éjszakákra. Vigyél magaddal sok meleg ruhát, vagy egy meleg takarót.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL