KÖZÉRZET

Amikor a pasinak nem megy a szex...

Szerző:
Szabó Anna
A szexuális zavarokról az emberek többsége még mindig nem szeret beszélni, sőt mondhatnánk azt, hogy titkolja. Sőt a merevedési problémával küzdő magyar férfiak többsége nem fordul orvoshoz – inkább a csodát várja.

A férfiak szexuális problémái az aktus végrehajtásával kapcsolatosak. Nem képesek merevedésre (impotencia) vagy nem tudják megfelelően késleltetni a magömlést, és ezért túl gyorsan érik el az orgazmust (korai magömlés). A férfiaknál a szexuális működési rendellenesség azt jelenti, hogy nem képesek a közösülésre. 


Ha hamarabb durran a puska 

Ki gondolná, hogy a férfiak közel kétharmada küzd korai magömléssel. A problémáról akkor beszélhetünk, ha az ondó kilövellése még a hímvesszőnek a hüvelybe vezetése előtt, vagy közvetlenül ezt követően (1-2 percen belül) jön létre, ezáltal megnehezítve a női partner kielégülését a közösülés során. Orvosi értelemben semmi esetre sem kóros, ha a magömlés a bevezetést követően 3 percen túl következik be – persze ezzel sok hölgy nem értene egyet. 



Okok és tényezők

A leggyakrabban előforduló oka a központi idegrendszeri eredetű probléma. Ugyanis a magömlés egy bonyolult központi idegrendszeri /agyi/ szabályozás alatt álló reflex. Bekövetkeztének időtartamát az agyi szabályozás, valamint a pénisz idegei révén a hímvessző, prosztata állapota egyaránt befolyásolja. Az agyi szabályozást lelki és hormonális hatások befolyásolják: a központi idegrendszerre ható stressz, a partner részéről érkező visszajelzések, fáradtság, gyógyszerek, életmódbeli problémák hatása - ezek mind befolyásolják a magömlés létrejöttét. Ám ezen kívül a korai durranásért okolható a helyi, főleg gyulladási eredetű (húgycső- és prosztatagyulladás, a fityma- és makkgyulladás) probléma is. 


Megoldások 

Ha gyulladásos tünetekkel állunk szemben, akkor értelemszerűen azt kell kezelni, és ezek elmúltával a magömlés ideje is normalizálódik. Ha pedig lelki eredetű a probléma, akkor megtanulható a magömlés szabályozása. Ennek során a férfi rendszeresen végez maszturbációt, amit a magömlés előtt abbahagyva, majd az izgalom elmúlása után, de a merevedés megszűnte előtt folytatja. Ezzel szabályozza és irányítja a magömlést. 



Ha nem áll a dákó

A férfiak körében az egyik legelterjedtebb szexuális problémák a merevedési zavar, mely nagyon sokszor a korai magömlés előjele. A közhiedelemmel ellentétben nemcsak az idősebb korúakat érinti, előfordulhat már a húszas, harmincas éveikben járó férfiaknál is. Egy on-line felmérésből megdöbbentő adatok derültek ki. A merevedési problémával küzdő magyarok többsége nem fordul orvoshoz, és, hogy az öt évnél hosszabb kapcsolatban élők 80%-ánál fordult már elő potenciazavar.



Okok és tényezők 

Jól tudjuk, hogy a lelki tényezők az érzelmi problémák jelentős szerepet játszhatnak a merevedés elérésének és fenntartásának képességében. Stressz, depresszió esetén gyakrabban fordul elő a merevedési zavar. A férfiak potenciaproblémái sokszor hozhatók összefüggésbe stresszes, túlhajszolt életmódjukkal, egzisztenciális gondjaikkal. Mindezt csak ronthatják a káros szokások. A dohányzás károsíthatja az idegrendszert így ronthatja a merevedést. Dohányzás szintén rombolhatja azokat a véredényeket, amelyek befolyásolják a merevedési képességet.


Megoldások

A tudomány fejlődésével ugyanis az igények is egyre kifinomultabbak lettek és a férfiak ma már olyan terápiákra vágynak, amelyek nem emlékeztetik őket az állapotukra, és elősegítik a természetes szexuális életüket. A lelket és a testet is ápolni kell. A lelki tényezőket megfelelő tanácsadással, a testet pedig megfelelő kezelésekkel. A ma kapható tabletták skálája folyamatosan szélesedik. 2003-tól már forgalomba került új terápiák hatékony és természetes megoldást ígérnek. Biztonságos segítséget nyújtanak az eredeti és a pillanat intimitására alapozott szexuális élet helyreállításához.

Következő részben a női szexuális problémákkal ismerkedhetsz meg. 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL