SZÉPSÉG

Kezdd el időben, a bőröd meghálálja!

Szerző:
Szabó Anna
Húsz évesen a szépség még adottság kérdése, de hogy milyen a bőröd negyven-ötven évesen, az már a saját felelősséged. Tükröződik rajta életmódod, életviteled, s látszik, ennyit törődtél vele.

Egészséges táplálkozással, a lehetőleg szabad levegőn végzett mozgással és a megfelelő bőrápolással. A bőrápolás alfája és ómegája az alapos tisztítás, melyre minden életszakaszban nagy hangsúlyt kell fektetned. A serdülőkorban a hormonális változások kellemetlen kísérői a mitesszerek, pattanások, melyek sok fiatal lány életét keserítik meg.

Üde bőr évtizedeken át

Fontos, hogy bőrödet tisztán tartsd, így a szennyeződések és az elhalt hámsejtek nem fogják akadályozni a bőr szabad légzését. Mint tudjuk, oxigén nélkül nincs élet, s ez igaz a bőr működésére is. Nagy segítségedre lehet ebben a szappan, mely minden híresztelés ellenére nagyon jót tesz a bőrnek!

 

Rendszeres tisztítás mindennek az alapja

Naponta kétszer, majd a tisztítás után feltétlenül alkalmazz bőrtípusodnak megfelelő arctonikot a bőr pórusainak összehúzására. A reggeli arctisztítás során az éjszaka elhalt hámsejtektől szabadulhatsz meg, este pedig az egész nap lerakódott port és egyéb szennyezőanyagokat tüntetheted el, hogy bőröd újra fellélegezzen. Az alapos arctisztítással meggátolhatod a baktériumok megtelepedését, és a pattanások kialakulását. És a lecsupaszított bőrön a hidratáló krémek is jobban felszívódnak.

Tennivalók pattanásos, zsíros bőrre(l)

Fiatalkorban még a bőr zsíros csillogásának megszüntetése a cél. Ezért használj olajmentes hidratálókat, matt hatású arcápolókat. Tudjuk, hogy nehéz megállni, de ne nyomkodd a pattanásokat és az apró mitesszereket, mert a pattanások elszaporodnak, és akár életre szóló hegeket szerezhetsz.

A ránctalanító krémek időhatározója

A harmincas éveidtől már ügyelned kell a ráncosodásra. A vitaminos táplálás C- és E-vitaminokkal késleltetheti – akár évekkel – ezt a folyamatot. Lehetőség szerint vegyül külön éjszakai és nappali krémet, mivel más ápolást kíván a két különböző napszakban a bőröd.

A nappali készítmények feladata bőröd védelme az időjárási viszontagságoktól, a környezetszennyezéstől, a káros napsugarak ellen. Életkortól függetlenül vásárolj UV-szűrős kozmetikumokat, mert így gátolhatod meg leghatékonyabban az idő előtti ráncosodást.

Bőröd is pihen éjszaka, ilyenkor regenerálódik, ezért olyan készítményt használj, amely segítik a sejtek felfrissülését.

De a rózsás arcbőr igazi titka a mélytiszítás bőrradír használatával, ezt se hanyagold el: a legjobb, ha hetente kétszer legalább időt szakítasz rá. Utána mindig használj a bőrtípusodnak megfelelő arckrémet, azonban ha időd engedi még jobb, ha arcpakolást teszel fel.

 

Napos időben

Ahogy egyre erősebben süt a nap, a szabad levegőn is több időt töltünk. Ezzel együtt az arc, a nyak és a kezek intenzívebb védelemre szorulnak a napsugárzással szemben. Mindenképpen gondoskodjon a megfelelő fényvédő faktorú krémekről. A káros hatások okozta szépséghibák tompítására ugyan van megoldás, de a nagyobb bajt jobb megelőzni.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL