KÖZÉRZET

Sokkoló - A "Zsiráfnő", aki rézgyűrűkkel akarja meghosszabbítani a nyakát

Szerző:
Szabó Anna
A 28 éves Sydney V. Smith életcélja, hogy „Zsiráfnő” legyen. Három éve próbálja a nyakát hosszabbítani, 11 rézgyűrűvel körülvéve. Az ötlet onnan származik, hogy a thaiföldi és burmai asszonyok is így hosszabbítják meg a nyakukat.

 

Mindig is hosszú nyakam volt - mondta Sydney. - Középiskolában már Zsiráflánynak szólítottak. Aztán láttam egy képet a thaiföldi és burmai nőkről a National Geographic magazinban, azóta izgat a téma.

A nő ezért felvagdosta az otthon fellelhető fogasokat, és estére a nyaka köré hajlította. Természetesen a szülei nevetséges ötletnek találták, de ő folytatta, és úgy gondolja, hogy esti rituáléja segíti meghosszítani a nyakát. „Pár év után nyilvánvalóvá vált, hogy a nyakam hosszabb lett, mint a többi nőé, de nem rémisztően - mondta Sydney. - Ezért kicsit abbahagytam, hogy lássam, hogy az lettem-e, aki igazán akartam lenni.

Ám hamarosan nyilvánvalóvá vált számára, hogy igencsak ragaszkodik a gyűrűkhöz. „Hiányzott a kényelem, a nyakamra és a vállamra nehezedő nyomás, és úgy gondoltam, még egy ideig csinálom. A közérzet és a folyamattól való lelkesültség volt az, ami motivált.

Emiatt 2011-ben Sydney egy szorosabb réz nyakláncot tett a nyakára, melyet speciálisan az ő követelményeinek megfelelően készítettek el. Fokozatosan kezdte el viselni, mindig adott hozzá egy plusz gyűrűt, amikor úgy gondolta, hogy szükség van rá, de az utcán szégyellt mutatkozni furcsa nyakgyűrűivel - általában magas nyakú felsőket viselt, hogy elrejtse.


Hamarosan, Sydney nyakizmai már nem bírták feje súlyának a terhelését gyűrűk nélkül. Ezen a ponton kellett döntést hoznia – viselje a gyűrűket örökké, vagy szabaduljon meg tőlük.


Megkérdeztem magamtól: megálljak, vagy tovább folytassam? Tudván, hogy egy gyűrűs nyaklánc foglya leszek életem további részében” - mondta. De miután ellátogatott egy Lady Gaga koncertre, Sydney képes volt meghozni a végleges döntést. „Lady Gaga felbátorító csodabogár üzenete egy fajta értelmet adott számomra. Gondolom, ha ő képes húsból készült ruhát viselni, akkor én is lehetek zsiráfnő.

A gyűrűket, amiket Sydney viselt, egy barátja alakította át úgy, hogy viselhető legyen. A nyaka köré vannak forrasztva, de van egy speciális csavar bennük, mely eltávolítható, ha sebészeti eljárásra van szükség. Úgy számolta, hogy a nyaka 10, vagy 11 hüvelyk hosszú, a gyűrűknek köszönhetően.

Hiába szereti a nyakgyűrűit, Sydneynek vannak kellemetlenségei is. „Nem tudok normálisan mozdulni vele. Vezetni is nehéz, de a periférikus látásom fejlett - mondta. - Időbe telt, mire meg tanultam aludni, de ha leveszem a gyűrűket, a nyakam erőtlenné válik.” A másik nagy hátrány az izzadás. „Ha történetesen nyáron a légkondi nem működik, a nyakam izzadni kezd és enyhén szólva szaga van” - mesélte Sydney.

Az egészségügyi kockázatokról már ne is beszéljünk. Dr. Jonathan Nissanoff, ortopéd sebész egy dél-kaliforniai kórházban, nem ajánlja senkinek a gyűrűzést, mert megsérülhetnek a nyaki idegek. „Ha Sydney abbahagyja a nyakhosszabbítást, akkor megnyúlhat a bőre, vagy a szétcsúszott csontok súrlódhatnak. A gyűrűk nem fogják a csontokat meghosszabbítani, ezért ha egyszer leveszi, a nyaka visszahúzódik az eredeti méretére.

Ám Sydneyt semmi nem állíthatja meg – éppen a 12. gyűrűt viseli. Reméli, hogy egyedi fizikumából még pénzt is csinálhat. „Szeretnék különleges modell lenni, de az eredeti célom nem az volt, hogy kizsákmányoljam magam” - mondta. Sydneyben még nem tudatosult, hogy az egészségét kockáztatja, de csábítja a gondolat, hogy divatikon lesz.

Forrás: Odditycentral

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL