KÖZÉRZET

Az 50 első randi a való életben – A lány, aki 24 óránként emlékezetét veszti

Szerző:
Szabó Anna
A Drew Barrymore által játszott karakternek furcsa emlékezete volt: másnap reggelre elfelejti az előző napi történéseket. Ez az alapja Az 50 első randi c. filmnek. Filmnek tényleg nagyon érdekes, de ez az állapot valójában rémálom lehet. Sajnos a 19 éves Jess Lysonnak hasonló dolgokon kell keresztül mennie minden nap.

 

Ahelyett, hogy vissza tudna emlékezni a múltra, Jess egészen egyszerűen a jelenben ragadt. Ritka betegsége van, melyet Susac szindrómának hívnak – a beteg kizárólag az elmúlt 24 órára tud visszaemlékezni. Ez az állapot rendkívül nyugtalanítja Jess-t és családját, hiszen – ha belegondolunk – borzasztó lehet, hogy nem emlékszik arra sem, mit evett vacsorára előző este, vagy mit csinált karácsonykor vagy a születésnapján. Összezavarodik, ha ránéz a családi fotókra, mert nem tud visszaemlékezni egyik eseményre sem.

A legrosszabb, hogy közel 2 éve szakított a barátjával, és minden reggel, amikor felkel, azt gondolja, hogy még mindig együtt vannak. Gondolj bele, hogy Jess életének minden egyes napján átéli a szívet tépő fájdalmat, a szakítást.

A Susac szindrómának mindössze csupán 250 esetét jegyezték fel a világon, ám a Jesshez hasonló áldozatok nem csak emlékezetvesztéstől szenvednek. Jess fejfájásokkal és szédülésekkel is küzd, ami miatt kórházba került, és egy 3 hónapos tesztet kellett végigcsinálnia. Nem ismeretes, hogy mi okozza ezt az állapotot. Akár 5 éven belül megszűnhet, de megeshet, hogy még komolyabb problémákat okoz, mint pl. a látás, vagy hallás elveszítése.

 

 Forrás: Odditycentral

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL