UTAZÁS

A legszexisebb úti célok, ha jön a nyár

Szerző:
Szabó Anna
Összegyűjtöttünk 15 igazán szexi úti célt, ahol buja randevúkat, együttléteket élvezhetsz a kedveseddel együtt. Hidd el, bármelyiket választod, nem fogsz csalódni.

 

1. Flamenco Sevilla-ban


A spanyol város köztudottan a flamenco szülővárosa. Egy erőteljes, szexi és szenvedélyes tánc, melynek több gyökere is van, többek között zsidó, arab, cigány és andalúz hagyományokra épül. Szóval az csak természetes, hogy a város rendelkezik minden olyan „hozzávalóval”, mely forróvá teszi az ottlétet. Mindenképpen keress egy el eldugott flamenco bárt. Semmi sem hasonlít hozzájuk. A kis füstös bárok, gyertyafénnyel, és a csodálatos energikus flamencóval megtelt légköre milliókat vonz évről évre. Te is legyél részese ennek az érzésnek, tapsolj, hogy érezd a flamenco erejét. Azonban győződj meg arról, hogy eredeti, autentikus flamenco bárba tévedsz-e be és kerüld a turistáknak „gyártott” „tömegflamencót”.


2. Ki a szabadba, Alaszka!


Tedd az idei nyarat különlegessé és pakold be a bőröndbe a pulcsidat és az egyujjas kesztyűdet is a vakációra, hiszen irány Alaszka. Hagyd, hogy körülvegyen a gyönyörű alaszkai táj és természet, szállj meg a Fisherman’s Inn-ban, ami csak repülővel közelíthető meg. Délkelet-Alaszka érintetlensége az, ami különösen vonzó lehet azok számára, akik a nagyvárosból szeretnének elszabadulni. Egy helyi szakértő vezető segítségével bebarangolhatod az egész vidéket. Olyan helyekre juthatsz el a vezető segítségével, amit csak néhány ember láthatott eddig.


3. „Szegény” emberek Saint Tropez-ja


Gondolj csak a hollywood-i csillagokra, az A-listás sztárokra, akik szerelmesei ennek a dél-franciaországi városnak. Teraszos kávézók, jachtok, a nagy elit haute couture-ben, szofisztikált szűk társaság, ez Saint Tropez. Na, de ezektől gyorsan vonatkoztassunk is el. Ez az egyik legszebb kikötő város a világon, mindössze nagyjából 21 km-re van Marseilles-től, és amint megpillantod a kis város látképét, egy 18. századi bájos kis halászfaluban érezheted magad. A mélykék víz és a finom, homokos part önmagáért beszél.

 


4. Luxus a vadonban


Pandesora-ban mindenhol fenyő van, amerre a szem ellát. Távol van mindentől, ebből is kifolyólag remek hely a romantikára. Az ottani szálloda tulajdonosok előszeretettel ajánlják friss házasok számára, mert a romantika itt garantált. Egyszerűen nincs párja a csend hangjának, főleg, ha egy nyüzsgő nagyvárosból szabadulunk ki. A meghittségre vágyó párok legtöbbje a Greer Lodge Resort-ot választja a tettek helyszínéül és, hogy a luxus életet éljék a vadon közepén. Aktívan töltheted a napjaidat, biciklizhetsz, vagy akár halászhatsz, kirándulhatsz és madarakat is „leshetsz”.


5. Afrodiziákum szigete


Az egyik legnépszerűbb turisták által látogatott hely a világon, a Tájföldön fekvő Pucket-sziget, azon belül Patong Beach. Itt a legnyüzsgőbb az éjszakai élet és a vásárlásnak sem lehet nemet mondani. Rengeteg étterem, bár, go-go bár diszkós és zenés hely van a szigeten. A helyeik rendkívül barátságosak, a naplemente kihagyhatatlan a mesés vizű partszakaszon. Mindamellett a tájföldi konyha alapanyagai köztudottan afrodiziákumok.


6. Broadway fényei


Azt mondják, a végtelen neonfény generálja a város energiáját. A Time Square és a 24 órás állandó nyüzsgés elegendő afrodiziákum bárki számára. A „nagy fehér út” a 40. és a 47. utca között a Broadway. Ezt nem csak úgy meg kell nézni, ez nem csak egy látványosság, hanem élmény, tapasztalat. A reggeljeidet indíthatod frissen sült pékáruval a sok francia pékség és kávézó bármelyikében. A világ összes konyháját megízlelheted, a nap szinte bármely szakában beülhetsz egy előadásra, ha szerencséd van, szembe jöhet veled az utcán valamelyik hollywood-i világszár. Sőt, még az is megeshet, hogy élőben meg tudod nézni a David Letterman Show-t is. Ellátogathatsz a Rockefeller Centerbe, vagy a For Seasons-be ahol a felső tízezer étkezik. Ha meguntad a nyüzsgést, bérelj egy konflist és járd körbe a Central Parkot.


7. A Como-tó sármja


A szép villáiról jól ismert Como-tó, mostanában George Clooney személyétől vált még ismertebbé. A kiváló 19. századi művészek, festők, írók, politikusok, királyi személyek mellett a sármos sztár is ezt a szépséges kisvárost választotta lakhelyéül. Mai napig őrzi egy régimódi, mediterrán halászfalu idilljét, az Alpok lábánál hatalmasa olaj-és narancsfa ligetek terülnek a szemed előtt, amerre csak nézel.


8. Vad északnyugat


Az Egyesült Államok egyik legrejtettebb vidéke a Netarts. Göröngyös partvonalai, drámaian sziklás öblei, a mennyország egy darabja. Számos szabadtéri elfoglaltságot ígér, helyi nevezetességeket, tengerparti életet, kempingeket kínál, természetesen a romantikával ötvözve.


9. Nagyfokú luxus Hong Kongban


Ez a negyed napjaink legvirágzóbb városrésze. Folyton épülőben van ez a város, arca napról-napra változik. Hatalmas luxus szállodák épülnek, rohamos léptekkel. A város büszke építészetére, rengeteg éttermére, bárjai a felhőkarcolók tetején helyezkednek el. Ha ide látogatsz, semmiképpen ne hagyd ki ezt az élményt. Még egy: semmiképpen ne menj haza anélkül, hogy ne tértél volna be egy karaoke bárba a kedveseddel együtt.


10. Körút autóval


Highway One, Route One, vagy Pacific Coast Highway… mindegy, hogyan nevezed, az biztos, hogy ez a körülbelül 90 km-es lélegzetelállító autóút megéri az időt és energiát. Bár ahhoz, hogy valóban élvezd az utat és a hegyeket, mindenképpen lassan halad kell haladni. Nyugodtan állj meg, és szippants a rózsák mesés illatából. Plusz motiváció, hogy akár egy bortúrával is felér ez a program, hiszen az út mentén számos kiváló borászatot találsz. A költségvetéstől függően megszállhatsz hotelben vagy kempingben is.


11. Mediterrán kirándulás


Hol máshol tartják be ennyire a hagyományokat, mint a mediterrán térségben? A mediterrán konyha és építészet a legkarakteresebb a világon. Egy öreg kis drágakő, Santorini kis faluja a tradicionális fesztiváljaival, népviseletével és zenéjével. A helyi bort mindenképpen kóstold meg kedveseddel együtt egy gyertyafényes vacsora mellett.


12. Tengeren


Fedezd fel a magán hajókázás örömét. Te és szíved választottja biztosan élvezni fogjátok a gyertyafényes vacsorákat a naplementekor és az egész napos kalandozást, saját személyzettel. Kiskirályként érezhetitek magatokat, miközben lélegzetelállító kalandokban vehetsz részt vitorlázás közben.


13. Játszd újra Sam


Észak-Afrika egyik legfelkapottabb úti célja Marokkó. A Földközi-tenger kínálta szépség, történelem, kultúra és luxus mindenki számára csábító lehet. Az antik városok, a tornyosuló homokdűnék, a Szahara, az érzéki ételek, elhitetik veled, hogy más korban és dimenzióban jársz. Nézd meg a Casablanca-t és már foglalod is a jegyet a következő járatra Marrakesh felé.


14. Hiper-exluzív sziget


Grenada, Venezuelától körülbelül 100 km-re fekszik a Karib-szigeteken, e szigetcsoport legnagyobb turista látogatottságát élvezi. Leginkább azért ennyire közkedvelt, mert ide még nem jutott el a fejlett nagyvárosi atmoszféra, nem lepik el a felhőkarcolók. A sziget fehérhomokos strandjai, pálmafái, korallzátonyai, türkizkék vize és vízesései mindenkit rabul ejtenek.


15. Sabi Sabi, Dél-Afrika


Ez a magán vadrezervátum, szinte észrevétlenül beleolvad a környezetébe. A Kruger Nemzeti Park területén található, a dél-afrikai sivatag déli részén. A látogatók valóban a vadon közepén érezhetik magukat. Az inspiráció és az egészséges borzongás ezen a helyen együtt jár. 

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL