GASZTRO

Sütibe ágyazott C-vitaminbomba

Szerző:
Szabó Anna
Áfonya és citrom - a két főszereplő. Tulajdonképpen ez a süti nem más, mint egy egyszerű piskóta gyümölcsös jósággal megbolondítva.


Hozzávalók:
(12 adag)

3 db egész citrom
Puha vaj a formához és az alufóliához
Liszt a formához
375g liszt (átszitálva)
1 ½ tk sütőpor
190g vaj (puha)
370g cukor

6 tojás
75ml tejszín
175g szárított áfonya
150g porcukor

 

Elkészítése:

1. Reszelt le a citromok héját, majd facsarj ki belőlük legalább 11 evőkanálnyi levet. Egy vekniformát lisztezz ki. Az átszitált lisztet keverd el a sütőporral.

2. A vajat keverd össze kézi robotgép segítségével a cukorral és egy csipetnyi sóval kb. 6 percen keresztül. A tojásokat egyesével, a lisztet egy-egy evőkanálnyival növelve az adagot keverd el ebben a masszában. Először a tejszínt, majd 8 evőkanál citromlét és a reszelt citromhéjat is dolgozd el benne. A fennmaradó lisztet is mind dolgozd hozzá, majd keverd tésztamasszába az áfonyát is. Töltsd bele a formába.

3. Helyezd a formát 180 ºC-ra előmelegített sütőbe (2-3 fokozat a gázsütőn), a második polcra és süsd 90 percig. A süteményt az első 30-35 percben fedd le kivajazott alufóliával. Ezután óvatosan vedd le az alufóliát, majd helyezd vissza a sütőbe.

4. A porcukorból és a citromléből készíts cukormasszát. Majd a megsült és langyos (majdnem hideg) tésztára öntsd rá, és hagyd hogy megdermedjen rajta.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL