4 tisztított pisztráng, egyenként 250g
A fűszeres léhez:
1 nagy hagyma
1,2dl fehérbor
1 citrom leve
3ek ecet
8 szem összetört bors
2ek apróra vágott tárkony
1 ág kakukkfű
1kk finom só
A mártáshoz:
20g mazsola
1kk sűrített paradicsom
Fél citrom héja és leve
1 narancs héja és leve
1dl szőlőlé
1 csipet kömény
1 csipet kakukkfű
1ek apróra vágott petrezselyem
1ek olívaolaj, só
1. Elkészítjük a fűszeres levet: megtisztítjuk a hagymát. Valamennyi összetevőt 2l vízzel, sóval felforraljuk, és mérsékelt lángon 10 percig főzzük.
2. Elkészítjük a mártást: durvára vágjuk a mazsolát, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a citrom és a narancs levét és héját, a szőlőlevet, 1dl vizet és a fűszereket. Felforraljuk, lefedve, közepes lángon 10 percig főzzük. Hozzáadjuk az olívaolajt, enyhén sózzuk, majd 30 másodpercig mixeljük. Vízfürdőben melegen tartjuk.
3. Gondosan megmossuk a pisztrángokat. Egymás mellé fektetjük őket, és beborítjuk a fűszeres lével. Lassú tűzön 10-12 percig főzzük, vigyázva, hogy fel ne forrjon.
4. A mártással tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK