LELKIPATIKA

Hosszú távú memória

Szerző:
Szabó Anna
A hosszú távú emlékezés egy olyan megtévesztően egyszerűnek tűnő képesség, melyet használhatunk az előző életeink feltárásához is. Hiába tűnik egyszerűnek, mégis sokat kell gyakorolnunk, ha eredményeket szeretnénk elérni ezzel a módszerrel.
Kezdetben ne egyből az előző életünkbe akarjunk visszamenni. Először nézzük meg, hogy meddig tudunk visszakalandozni a jelen életünkben, mielőtt elkezdenénk foglalkozni előző inkarnációinkkal.


1. Helyezkedjünk el kényelmesen!

Helyezzük magunkat kényelembe egy olyan helyiségben, ahol nem zavarhatnak bennünket, és kellemes a hőmérséklet is. Nem is fontos, hogy zárt helyen legyünk, ha a természet lágy ölén kellemesen érezzük magunkat, akkor ott is kipróbálhatjuk a gyakorlatot.



2. Lélegezzünk!

Csukott szemmel vegyünk mély lélegzetet, és közben számoljunk ötig. Igyekezzünk teljesen ellazult állapotba kerülni.


3. Emlékezzünk a közelmúltra!

Képzeljünk el egy fontos eseményt, amely az elmúlt néhány évben történt velünk.


4. Emlékezzünk egy korábbi jelenetre!

Miután sikerült tisztán felidézni azt a jelenetet, amely a közelmúltban történt, próbáljunk még korábbra visszamenni az életünkben. Nem az a fontos, hogy hány évesek voltunk akkor, amikor az a bizonyos esemény történt, a lényeg az, hogy minél fiatalabb korunkra emlékezzünk vissza. Addig folytassuk a gyakorlást, amíg végül eljutunk a legelső emlékképünkhöz. Ismétlem, nem számít, hogy hány évesek voltunk akkor!


5. Még korábbra!

Miután sikerült felidézni a lehető legkorábbi emlékképet a jelenlegi életünkből, gondoljunk arra a vágyunkra, hogy szeretnénk feltárni előző életeinket is. Figyeljük meg, hogy képesek vagyunk-e még jobban visszafelé haladni az időben. Három dolog történhet: vagy egy jelen életbeli – még korábbi – élményt tapasztalunk meg, melyre egyáltalán nem emlékeztünk, vagy sikerül visszatérnünk egyik előző életünkbe, vagy pedig semmi sem történik.


6. Fedezzük fel az előző életünket!

Ha sikerélményünk van, és sikerült visszatérni előző életünkbe, akkor kezdjük azzal, hogy megismerkedünk a környezetünkkel, és az akkori énünkkel.


7. Visszatérés abba az életbe, amelyikbe szeretnénk!

Ha egyszer már sikerült feltárni egy előző életünk emlékeit, akkor a jövőben már bármikor képesek leszünk arra is, hogy bármikor visszatérhessünk oda, és még többet tudjunk meg róla.


A gyakorlat könnyűnek hangzik, ám közel sem biztos, hogy az. Ne akarjunk egyből komoly eredményeket elérni! Kezdetben inkább összpontosítsunk egy tegnap történt eseményre. Ha ezt precízen sikerült felidéznünk, akkor próbáljunk visszamenni a múlt hétre, aztán a múlt hónapra, és így tovább. A lényeg az, hogy a lehető legtöbb történést sikerüljön felidéznünk.

Ne keseredjünk el tehát, ha nem sikerül egyből az első alkalommal jelentős eredményeket elérnünk. A hosszadalmas gyakorlás meg fogja hozni gyümölcsét.


Folytatjuk!




Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL