GYERMEK

Így kommunikálj a szíved alatt fejlődő kisbabával

Szerző:
Szabó Anna
Egyes keleti, a reinkarnációban hívő tanítások szerint a megszületni vágyó lény maga választja ki a szüleit. Kezdj el találkozni, kapcsolatot teremteni a benned fejlődő magzattal!

 

A kommunikációt akkor jó tudatosan elkezdeni, ha erre megjelent az a bizonyos belső igényed. Lehet, hogy 2 hónapos terhesen, de az is megeshet, hogy csak a magzat megmozdulásakor ébred fel benned ennek a szükséglete. A kapcsolat kiépítése kezdetben igencsak nehéz lehet, bár a fejlődő magzat hozzád van a legközelebb, mégis úgy tűnik, hogy sok „fal” – hasfal, méhfal, magzatvíz választja el tőled. Találd meg a saját gyermekedhez vezető utat szavakkal, vagy anélkül – a szíveden vagy az édesapa szívén keresztül. Teremts időt erre mind saját magadnak, mind a párodnak.

Rajzolj és gondolkodj el

Készíts elő a rajzoláshoz szükséges papírt és ceruzát, sőt, valami kellemes zenét is betehetsz hozzá. Első lépésként rajzold le magad a jövendő kisbabáddal. A rajzolási idő ne legyen több 5 percnél – ha jobbkezes vagy, akkor bal kézzel rajzolj, ha balkezes, akkor pedig jobb kézzel. Rajzold le, milyen külső eszközökkel, lehetőségekkel rendelkezel, amivel segíteni tudsz, ha sír a kisbabád, ha nagyon sokat sír. Ha elkészültél a rajzzal, alaposan nézd meg – vajon mit üzensz rajta keresztül magadnak? Egyensúlyban vannak a külső és belső lehetőségek? Milyennek rajzoltad le saját magad? Van-e a rajzon megfelelő kezed, lábad, stabilan állsz a földön? A rajzolást minden hónapban igyekezz megismételni, egészen addig, amíg a baba meg nem születik. Az a legjobb, ha a rajzolásba az apukát is belevonod és ő is lerajzolja elképzeléseit egy másik lapra – így tudtok közösen felkészülni a pici eljövetelére.

Gyermekedhez fűződő kapcsolatod már jóval korábban, a méhen belüli élet előtt elkezdődik, formálódik a terhesség alatt és a megszületés után egy életen keresztül. Azonban a kapcsolat lényege a sok munka, a napi rutinfeladatok között könnyen homályba merülhet, és a születés pillanatától szoptatásból, pelenkázásból, mosásból, napirendből álló „szolgáltató szervizzé” alakulhat.

Készülj fel a kisbaba érkezésére belülről is

A kisbaba megszületése körüli közvetlen idő egyébként is különleges, hiszen mindenki arra törekszik, hogy az új családtagot szép, tiszta szobával, tiszta ruhácskákkal, új ágyacskával várja. Ám nemcsak külső magatartással fontos várni az újszülöttet, hanem belső útjainkat is végig kell járni. Éppen ezért alaposan gondold végig, hogy milyen jó tulajdonságaid vannak, és hogyan tudod ezekkel elősegíteni jövendő gyermeked fejlődését. Ugyanakkor vedd végig azt is, hogy milyen rossz tulajdonságokkal rendelkezel, és ezek hogyan működnek.


- Hogyan tanulhatod meg ezeket kezelni, ha megszületik a kisbabád?
- Milyen eszközökkel, lehetőségekkel rendelkezel annak érdekében, hogy elősegítsd az új család fejlődését?
- Milyen a kapcsolatod a családtagjaiddal, barátaiddal, szomszédaiddal, munkatársaiddal, és úgy általában az emberekkel?
- Hogyan tanítod meg gyermekedet saját kapcsolataidon keresztül az emberi kapcsolatokra, szeretetre, a problémák megoldására?
- Milyen a kapcsolatod a téged körülvevő világgal – növényekkel, állatokkal?
- Hogyan tanítod majd meg gyermekedet a velük való együttélésre?

Alaposan gondold végig azt is, hogy milyen a viszonyod a saját egészségeddel.


- Biztos vagy saját testi jóllétedben? Gyakran szükséges külső megerősítés, hogy el hidd, teljesen egészséges vagy?
- Időben észreveszed, ha olyan változás áll be közérzetedben, hogy orvoshoz kell fordulni?
- Meg van benned a biztonságérzet és a hit, hogy gyermeked teljesen egészséges lesz?
- A legtöbb sírásra azt gondolod, hogy valami betegség, rendellenesség kezdete?
- Mi az, amitől nagyon félsz?
- A legtöbb félelmedet vajon át fogod adni gyermekednek, vagy létezik számodra más megoldás is?
- Zavar, hogy mit gondolnak rólad mások – a közvetlen környezetedben élők, rokonok, ha sír a csecsemő, meg tudod-e velük beszélni, hogy mi lehet a gond?
- Érzel-e megfelelő hitet, bizalmat, szeretetet, megértést saját magad iránt, hogy kizárólag neked adatott meg az a lehetőség, hogy a lehető legjobban megvigasztald, ellásd kisbabádat, ha sír, vagy ha bármi baja van?

Gondolatban járd végig hát a számodra legfontosabb belső utakat, esetleg alakítsd az új szükségletek szerint csaknem minden nap a csecsemő megszületése előtti hónapokban.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL