UTAZÁS

Az 5 legszebb paradicsomi sziget

Szerző:
Szabó Anna
A trópusi szigetek varázsa mindenkit magával ragad. A hófehér homokos tengerpart, a pálmaligetekkel szegélyezett lagúnák, a korallzátonyok, a kristálytiszta tenger „egységcsomag” a legjobb recept a feltöltődésre.

 

Zanzibar, Tanzánia


Az Indiai-óceán telis tele van varázslatos szigetekkel, de talán mind közül a legszebb a Tanzánia partjainál fekvő Zanzibar. A mesés sziget középső partszakaszát, a széles, hosszú hófehér homokos Kiwengwa Beach-et a világ legszebb partjának is megválasztották. Az aprócska sziget világszerte híres fűszerültetvényeiről is, lépten-nyomon illatos fűszerkertek követik egymást. A levegőben mindenfelé fekete bors, szegfűszeg, kardamom, fahéj, vanília illata száll. Zanzibar különös hangulatú óvárosa a Világörökség része. Az óváros egyik utcácskájában található Fredie Mercury szülőháza is. A szigeten lévő lakóházak többsége korallkőből épült és nagyon rossz állapotban vannak, az óvárost már többször le is akarták rombolni. A Világörökségnek köszönheti, hogy megmaradt. 

Bora Bora

Bora Bora a Csendes-óceán ékköve, a világ egyik legelbűvölőbb szigete. Pálmaligetekkel, sárgászöld dombokkal és dúsan növő élénkszínű hibiszkuszokkal szegélyezett, csillogó, fehér partszakaszok nyúlnak el kristálytiszta lagúnái mentén. A szigetet egy korallgyűrű veszi körül, melyet egyetlen hajózható bejárat szakít csak meg. A fő szigeten kívül két kisebb is található a korallgyűrűn belül, melyek egy lepusztult vulkáni kráter maradványai. A szigetet a polinéziaiak hódították meg kb. 1100 évvel ezelőtt, akik számos templomot építettek. Az ősi templomok kőlapjaiban a szentként tisztelt teknősbéka képét vésték. A vulkáni sziget folyamatosan süllyed, idővel teljesen el is fog tűnni. Végül csak egy korallzátonnyal körülvett, lagúna marad hátra.

Salamon–szigetek


Egy érintetlen óceáni kultúra található a Csendes-óceán déli részén. A Pápua Új-Guineához tartozó Salamon-szigetek - mint neve is mutatja - szigetország, körülbelül 1000 kisebb-nagyobb vulkáni eredetű sziget alkotja. Hosszú évszázadokig ismeretlen volt ez a világ az európaiak számára, és a totális izoláltságnak köszönhetően egy teljesen ismeretlen kultúra alakult ki. Egyes régészeti kutatók 40 ezer évvel ezelőtti civilizáció jelenlétéről tesznek tanúbizonyságot. A Salamon-szigetek lakóinak egy része a mai napig a több ezer éves hagyományok szerint él. Az őslakosokkal való találkozás felér egy időutazással.

Fidzsi-szigetek


A Fidzsi-szigetek egy ország és szigetcsoport a Csendes-óceán déli részén. A 300 szigetből álló ország neve valójában Paradicsomot jelent. A fő sziget, Viti Levu kivételével ugyanis minden szigetet egy-egy káprázatos korallgyűrű vesz körül. Az ország lakosságának 41%-a őslakos fiji, akik mintegy 3500 éves kultúrára tekinthetnek vissza. A szállodák kertjeit és a szigeteket kókuszpálmák, hibiszkuszok, frangipáni virágok tarkítják. A fiji kultúra, a kellemes, dallamos énekek, táncok és a tűzön járás ceremóniája évről-évre egyre több turistát vonz.

Tioman sziget, Malajzia


Malajzia keleti partjának egyik szigetét, Tiomant, a Time magazin a világ egyik legszebb szigetének minősítette. Ez a trópusi paradicsom a sűrű esőerdőivel, gyönyörű pálmafás, homokos partjaival, tiszta, koralloknak otthont adó vizeivel, kristálytiszta patakjaival és magas hegycsúcsaival egyedülálló élményt nyújt. Tioman sziget sárkány formája egy legendára vezethető vissza: egy kínai sárkányhercegnő úton volt hercegéhez Szingapúrba, ám a sziget varázsa rabul ejtette, így mindörökre itt maradt, hogy az idelátogatóknak örömöt és nyugalmat nyújtson mágikus erejéből.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL