KÖZÉRZET

Így méregteleníts tavasszal

Szerző:
Szabó Anna
Ideje, megszabadulni a télen felgyülemlett méreganyagoktól! Használd ki a tavasz hozta zöldségeket, gyümölcsöket, és keverj egy üdítő koktélt! Néhány könnyű méregtelenítő itallal gyorsan megtisztíthatod szervezetedet a káros anyagoktól.

 

Mi a méregtelenítés? 

Egyre több ártalmas anyag található meg a termékekben, például élelmiszerekben, kozmetikumokban, növényvédő szerekben, festékekben, benzinben, amiknek az eltávolítása nem megy másképpen, mint méregtelenítéssel. A méregtelenítés a szervezetnek a levegőből, élelmiszerekből, talajból és vízből bekerülő mérgező anyagoktól való megtisztítását jelenti. 


Hogyan segíthet? 

A szervezet ezektől való megtisztulásaként javul az immun- és a hormon funkció, valamint az általános közérzet. Segíthet a krónikus betegségek, mint például a szív- és érrendszeri betegségek, cukorbetegség, ízületi gyulladás, elhízás, rák megelőzésében, jóllehet ezen állítás igazolására még nagyon kevés tudományos kísérlet irányult. 

Nem szabad méregteleníteni:

Terhesség, ill. szoptatás,
Vérszegénység, 
Rendszeres gyógyszerszedés
Túlságosan alacsony testsúly
1-es típusú cukorbetegség
Veseelégtelenség,
Komoly májbetegség esetén.




Mikor - mennyit? 

Ajánlatos legalább évente kétszer, évszakváltások időszakában méregtelenítő kúrát tartani. Amely lehet rövidebb (1-2 nap) vagy hosszabb (2-3 hét) időtartamú is. 



Különböző típusai
 

A méregtelenítés különböző típusai közé tartozik a böjtölés és a speciális diéták, a kolon hidroterápia, a C- vitamin terápia, és a kelációs terápia, illetve a máj támogatása. Ugyanakkor nem elég belsőleg megtisztulni, szükséges mellé a külső támogatás is. Nem véletlenül, hiszen a belső - étellel, itallal történő - tisztítás akkor teljes, ha külsőleg ható gyógyító erőkkel is megtámogatjuk a méregtelenítés folyamatát. Ez legtöbb esetben kiegészülhet; masszázzsal, jógázással, szaunázással és hidroterápiával. A legjobb módszer kiválasztásához érdemes azonban szakember segítségét kérni.




Méregtelenítő italok

A lékúrát lehet napi szinten is alkalmazni. Az egynapos lékúra két okból is jótékony hatású. Megtisztítja a szervezetet a beépült méreganyagoktól, melyek esetleg már közrejátszottak valamilyen betegség kialakulásban. Ugyanakkor az esetleges napi kellemetlenségek (fejfájás, stressz, stb.) kivédése ellen is kiváló módszer.



Tavaszi forrás
 

A káposzta remek méregtelenítő. Elősegíti az emésztést, megakadályozza a vizesedést és a székrekedést. Kiválóan alkalmazható ivólé készítésére, mivel a benne lévő tápanyagok akkor érvényesülnek leginkább, ha nyersen fogyasztjuk őket. A zeller, a vizitorma és a körte ideális kiegészítők, mivel szintén hozzájárulnak a méregtelenítési folyamathoz. A vizitorma erőteljes béltisztító, a káposzta és a körte megszabadítja a vastagbelet a fölösleges anyagoktól, a zeller pedig a nyirokrendszert tisztítja. 

Hozzávalók: 250 g körte, 125 g káposzta, 50 g zeller, 25 g vizitorma. 

Pépesítsük össze a hozzávalókat, és jéggel szervírozzuk. Zellerpálcikákkal díszíthetjük. 


Rázós menet

Ez az ivólé az egész szervezetet megtisztítja; a vért, a veséket és a nyirokrendszert. A magas víztartalmú zöldségek és gyümölcsök hasznosak, mert eltávolíthatják a méreganyagokat a szervezetből. 

Hozzávalók: 200 g alma, 50 g cékla, 90 g zeller. 

Keverjük össze az almát, a céklát és a zellert. Majd talpatlan pohárban jégkockákkal szolgáljuk fel. Tetszés szerint almaszeletekkel díszíthetjük. 


Szuper méregtelenítő 

Egyszerűen nagyszerű ivólé, a legjobb általános ital a belső tisztításra és az immunrendszer megerősítésére. Az alma és a sárgarépa kifejezetten magas arányban tartalmaz ásványi anyagokat és vitaminokat, kiváló tisztító koktél. 

Hozzávalók: 4 db sárgarépa, 2 db alma. 

Facsarjuk ki az összetevőket, és egy magas falú pohárban, jéggel szervírozzuk. Díszíthetjük almaszeletekkel.




Remélem, a méregtelenítő koktélok közül mindenki talál számára megfelelőt, mellyel egy napját nemcsak hatékonnyá, hanem kellemessé is varázsolhatja. 



Felhasznált irodalom: Horváth Beatrix: Csodakoktélok. Opus Kiadó, 2004 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL