GASZTRO

Gasztronómiai varázslatok zöldborsóval

Szerző:
Szabó Anna
Főzelék és leves – nagyjából ennyiből ki is merült sokunk főzőtudománya, ha a zöldborsó kerül az asztalra. Ezzel szemben rengetegféleképpen variálható, mennyien finom ételek készülhetnek belőle!

Egyes zöld színű zöldségek vagy keményítő tartalmú élelmiszerek olyan cukrokat tartalmaznak, amelyek fogyasztása fontos a szervezet számára. Ilyen például a cukorborsó, ráadásul ez nem okozza a vércukorszint emelkedését.

A zöldborsó igen kiegyensúlyozott energiaforrás, mert gazdag lassú emésztésű cukrokban, ugyanakkor hamar telítettséget okoz. Ezenkívül B1-vitamin-, foszfor- és káliumforrás, és sok C-vitamint, fehérjét és rostokat is tartalmaz. Nagy mennyiségben van benne két antioxidáns elem: A-provitamin és E-vitamin, amelyek védik a szervezetet.

 

{KEPGALERIA}

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL