400g marhahúsfilé
1 evőkanál szezámolaj
60ml zöldcitromlé
2 evőkanál halszósz
1 közepes fej lilahagyma (170g), vékonyra szeletelve
1 nagy sárgarépa (180g), vékonyra szeletelve
1 kígyóuborka (130g), kimagozva és vékonyra szeletelve
1 maroknyi friss korianderlevél
1 maroknyi durvára vágott friss thai bazsalikomlevél
1. Keverjük össze a szójaszószt az olaj felével egy közepes méretű tálban, és a húst jól forgassuk bele a páclébe.
2. A tésztát tegyük egy nagy tűzálló edénybe, öntsük le forró vízzel, és hagyjuk állni, míg épphogy megpuhul. Ezután hideg vízzel öblítsük és csepegtessük le.
3. Keverjük össze a hagymával, a sárgarépával, az uborkával és a zöldfűszerekkel. A citromlét, a szószokat és a maradék olajat keverjük össze egy tálkában.
4. Csepegtessük le a húst, majd forró grillserpenyőbe téve pirítsuk meg minden oldalát, és ízlés szerint süssük át. Lefedve pihentessük 10 percig, majd szeleteljük fel. Ezután keverjük a húst és az öntetet a tésztasalátához, és zöldcitromgerezdekkel díszítve tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK