SZÉPSÉG

A szép, ápolt körömágy titkai

Szerző:
Szabó Anna
Ha nem ápolod eléggé a körömágyad bőrét, az bizony nem csak arra vezet majd, hogy nem lesz szép, hanem arra is, hogy nem tölti be szerepét. Márpedig a csúnya kéz nem árulkodik ápoltságról. Tegyél érte, ne feledkezz el róla!

A körömágy bőre nem véletlenül van ott, ahol van. A szerepe az, hogy védje a körmöt – így a testet attól, hogy fertőzések hatoljanak be.

Éppen ezért nem szabad levágni! Viszont az sem jó, ha háborítatlanul hagyod nőni: ekkor akadályozhatja a köröm normális növekedését, és nem is nyújt túl szép látványt.


A helyes megoldás: kenj körömágybőr eltávolító folyadékot (tipp: Avon Radírozó folyadék körömre és körömágybőrre) a körömágybőrre, majd fogj meg egy tompa végű pálcikát (a legjobb a hagyományos narancsfa változat), és nagyon óvatosan told vissza a bőrt. Mindig úgy fogd meg a pálcát, hogy biztosan ne szaladhasson bele a körömágy alatti érzékeny területbe, semmilyen sérülést ne okozhass vele. A bőr visszatolása után maradt fehér halvány réteget simán eltávolíthatod.

Miután visszatoltad a bőrt, előfordul, hogy maradnak már elhalt bőrrészek. Ezek jól felismerhetőek, és ezeket valóban nyugodtan eltávolíthatod. Itt sem mindegy azonban, hogy milyen eszközt használsz. Mindenképpen nagyon éles bőrvágó ollót használj – erre érdemes költeni – nehogy sérüléseket okozz magadnak!

Ha a körömágyad bőre érzékennyé válik, vagy kipirosodik, lehet, hogy gombás vagy más fertőzést kaptál. Nem is nehéz ilyesmire szert tenni, elég, ha a manikűrösöd nem fertőtleníti az eszközeit, vagy az uszodában is összeszedheted. Ne aggódj, megszabadulhatsz a bajtól – kend be a körömágyadat gombafertőzés elleni vagy fertőtlenítő krémmel, és így megszabadulhatsz a tünetektől. De legközelebb mindenképpen ellenőrizd, hogy ne érhessenek a kezedhez nem jól fertőtlenített eszközökkel!

Az elhalt körömágybőr egyáltalán nem szép látvány. Ahogy már említettük, ezt le is vághatod, de persze az sem rossz, ha megelőzöd létrejöttét. Ennek titka nem más, mint az állandó ápolás, táplálás, hidratálás. Ez a kezed legérzékenyebb pontja, és rögtön látszik rajta minden káros hatás. Az igazság az, hogy egyikünk sem ápolja elég alaposan a körömágyát. A legjobb módszer, hogy rászokj, ha a lakásod minden helyiségében tartasz egy kézkrémet – és használod is!

Emellett pedig nem árt, ha hetente egyszer vagy kétszer külön is kényezteted: készíts pakolást – tápláló kézkrémet, jojobaolajat vagy körömágybőr ápolót masszírozz bele, és hagyd rajta bőséges mennyiségben legalább 15 percig.

Ugye te is megfigyelted, hogy sokan rágják körömágyuk bőrét. Esetleg te is közéjük tartozol? Könnyebben abbahagyod majd, ha ápoltak lesznek!

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL