GASZTRO

Spenótos-gombás lasagne

Szerző:
Szabó Anna
Zöldséges és laktató tésztaétel, amire még a húsimádók se mondanának nemet.


Hozzávalók:

2 evőkanál olívaolaj
180 g spenót
2 gerezd fokhagyma felaprítva
250 g gomba, felaprítva
400 g aprított paradicsom
1 marék bazsalikom
300 g lasagnelap
2 ml tejszín
100 g Cheddar sajt
½ teáskanál reszelt szerecsendió
Só és frissen őrölt fekete bors

Elkészítése:

1. Melegítsd elő a sütőt 200 ºC-ra (gázsütőn 6. fokozat). Forrósíts fel egy evőkanál olajat egy nagy serpenyőben, majd add hozzá a fokhagymát, a spenótot és kezdd el sütni, egészen addig, míg a spenót meg nem fonnyad. Majd húzd le a tűzhelyről, és fűszerezd meg.

2. A maradék olajat tedd egy másik serpenyőbe, majd süsd benne barnára a gombát.

3. Keverd hozzá a megmaradt fokhagymát, hevítsd fel, majd add hozzá a paradicsomot, és forrald fel az egészet, hogy összeérjenek az ízek.

4. Fűszerezd szerecsendióval és borssal a tejszínt, majd sózd és keverd jól össze.

5. Egy hőálló edénynek az aljára tegyél egy sor lasagnét, majd fűszeres tejszín egyharmadát, erre egy sor gombakeveréket. Teríts rá még egy sor lasagnét, erre a fűszeres tejszínt, majd a spenótot és a sajt egy harmadát. Ismételd meg ezeket a rétegeket még egyszer.

6. A tetejét a megmaradt fűszeres tejszínnel kend meg, majd tedd be az előmelegített sütőbe 25-30 percre, míg a teteje aranybarna nem lesz.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL