1 kg burgonya
2 csomó zöldhagyma
3-4 gerezd fokhagyma
Kapor, petrezselyem zöldje
Só
5 savanyú uborka
2 evőkanál olaj
2 dl majonéz
A meghámozott burgonyát sós vízben megfőzzük, és még melegen összetörjük. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, zöldhagymát – vagy 1 nagyobb fej vöröshagymát – kaprot és petrezselyem zöldjét. Ízlés szerint sózd. Keverd bele az apróra vágott savanyú uborkát, az olajat, és dolgozd jól össze. Formálj hosszúkás téglalapot a masszából. Tedd tálra, kend meg a majonézzel, hintsd meg petrezselyem zöldjével. Tálald jól behűtve.
Tipp: |
Savanyú uborka helyett készítheted apróra vágott savanyú káposztával, de az igazán merészek apróra vágott csípős csalamádéval is kipróbálhatják. |
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK