GASZTRO

Csípős-édes képviselőfánk

Szerző:
Szabó Anna
Először mi is furcsán néztünk, mikor szembesültünk a klasszikus édesség eme variációjával... De az ízélmény magáért beszélt: egy álomszerű világban, mindig ezzel kezdenénk a napot! Persze csak az elmaradhatatlan tejeskávénk kísérőjeként.


Hozzávalók:

Narancs kompót
10-11 darab narancs
1 darab csípős piros paprika
3 egész rúd citromfű
100 g cukor
25 g étkezési keményítő
4 evőkanál narancslikőr
1 csomag kész képviselőfánk tészta
400 ml tejszínhab
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál porcukor

 

Elkészítése:

1. A narancskompótból 5 darabot vegyél ki és teljesen távolítsd el róla a fehér bőrét. Az egész narancsokból 5-6 darabnak a levét nyomd ki (400 ml-re van szükség), a maradékot pucold meg és vágd vékony cikkelyekre a kompótokkal együtt. Az erős paprika magjait kapard ki, és a paprika húsát vágd nagyon vékony csíkokra. A citromfüvet vágd 4 egyforma darabra.

2. Egy közepes lábosban forrald fel a narancslevet a citromfűvel, a chilivel és a cukorral. A forráspont elérése után, vedd takarékra a lángot, és lefedve főzd tovább 5 percig. Majd a keményítőt és a narancslikőrt keverd el benne, és ha már sima, forrald fel újból. Ezután vedd ki belőle a citromfű darabokat. Vedd el a tűzhelyről az edényt, és miközben langyosra hűl ez a fűszeres lé lassan kevergesd. Ezután öntsd a narancscikkelyekre.

3. A narancsgerezdeket helyezd a készen kapható – félbevágott – képviselőfánk aljába. Majd az előbb elkészített krémből tegyél rá, ezután jöhet a következő réteg elhelyezése, ami a tejszínhab. Rakd rá a képviselőfánk kalapja. Tálaláskor szórd meg porcukorral.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL