GASZTRO

Fűszeres túróval töltött hering

Szerző:
Szabó Anna
Javíts a statisztikán, és egyél te is (még) több halat! Én személy szerint sokáig azért kerültem ezt az alapanyagot, mert kevés fantáziával készítettem el. Viszont már túlléptem ezen a hibámon, és kényeztetem az ízlelőbimbóimat.


Hozzávalók:

4 nagy friss hering, egyenként 250 g
10 g margarin
0,5 dl hallé
fél citrom leve
só és őrölt bors

A töltelékhez:
100 g sovány túró
1 tojásfehérje
25 g zsemlemorzsa
4 ek apróra vágott (metélőhagyma, turbolya és petrezselyem)

 

Elkészítése:

1. Lehetőleg tisztított heringet vásároljunk. Megmossuk és megszárítjuk. Kívül-belül megsózzuk és megborsozzuk.

2. Elkészítjük a tölteléket: a túrót simára elkeverjük a tojásfehérjével, hozzáadjuk a zsemlemorzsát és a fűszernövényeket. Sózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük.

3. Előmelegítjük a sütőt 210 ºC-ra (7. fokozat). A margarint felolvasztjuk egy akkora sütőtálban, amelyben elférnek a halak. A megtöltött heringeket a tálba tesszük, leöntjük a hallével és a citromlével. Betesszük a sütőbe, és 12-15 percig sütjük.

4. A sütőből kivéve a heringeket óvatosan előmelegített tányérokra tesszük és azonnal tálaljuk.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL