4 nagy friss hering, egyenként 250 g
10 g margarin
0,5 dl hallé
fél citrom leve
só és őrölt bors
A töltelékhez:
100 g sovány túró
1 tojásfehérje
25 g zsemlemorzsa
4 ek apróra vágott (metélőhagyma, turbolya és petrezselyem)
1. Lehetőleg tisztított heringet vásároljunk. Megmossuk és megszárítjuk. Kívül-belül megsózzuk és megborsozzuk.
2. Elkészítjük a tölteléket: a túrót simára elkeverjük a tojásfehérjével, hozzáadjuk a zsemlemorzsát és a fűszernövényeket. Sózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük.
3. Előmelegítjük a sütőt 210 ºC-ra (7. fokozat). A margarint felolvasztjuk egy akkora sütőtálban, amelyben elférnek a halak. A megtöltött heringeket a tálba tesszük, leöntjük a hallével és a citromlével. Betesszük a sütőbe, és 12-15 percig sütjük.
4. A sütőből kivéve a heringeket óvatosan előmelegített tányérokra tesszük és azonnal tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Mit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
Nem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK