UTAZÁS

Sevilla - a kultúra városa

Szerző:
Szabó Anna
Folytatjuk andalúziai kalandozásunkat: most a fővárosba, Sevillába látogatunk. Híres város ez, Córdobához hasonlóan a Guadalquivir partján. Pezsgő élet, finom borok, sikátorok és parkok. Igazi őszi úticél, mindenképpen látni kell!
1992-ben itt rendezték a Világkiállítást, ahol Makovecz Imre magyar pavilonja első díjat nyert. Itt játszódik Bizet Carmenje, a Sevillai borbély, sőt, Don Juan is itt törte össze a legtöbb női szívet. De persze nem csak ezért érdemes ide látogatni!

Andalúzia fővárosa Spanyolország 4. legnagyobb városa, fontos egyetemi központ, pezsgő kulturális élettel. Utcáin barangolva igazi andalúz hangulattal ismerkedhetünk. Igazán érdemes csak úgy eltévedni a belvárosban (és ez nem is nehéz feladat!).




Amit látni kell

-A katedrális és tornya, a Giralda, mindenképpen megéri a látogatást. Menj fel a toronyba is, ami a mórok idejében minaret volt: majd körbeépítették, hogy katolikus katedrális tornya lehessen. A feljárat nem lépcsős, ahogy megszoktuk, hanem a torony négy oldalán spirálisan körbefutó lejtőn mehetünk fel és le – így lóval is fel tudtak menni. A kilátás pedig valóban lélegzetelállító.

-A Plaza de Espana és az ezt körbevevő épületegyüttes egyik különlegessége, hogy a spanyol tartományokhoz kapcsolódó történelmi jelenetek láthatók itt, festett csempéken. Közben letekint ránk a spanyol kultúra évszázadainak majd össze fontos alakja. Ez a konflisok egyik kedvelt találkozóhelye, mindig zsúfolt a tér.

-A régi városnegyedben akár egy egész napot is eltölthetünk, megnézhetjük Don Juan házát, de beleshetünk a régi házak udvaraira is!

-Ne hagyjuk ki az Alcazart sem, a régi palotát, ahol még ma is vannak a királyi család számára fenntartott lakosztályok. Kertjei lélegzetelállítóak: a mór időket idézik. Sevilla amúgy is gazdag parkokban: jólesik megpihenni bennük!

-Az Óváros melletti bevásárlóutcában a legnagyobb márkák boltjaiban válogathatunk, és esti pihenésként, lazításként mindenképp ülj be egy Bodegába – a helyiek is itt isszák a levezető sangriát és eszik a helyi finomságokat!


Megközelítés

Sevilla fontos közlekedési csomópont. Saját repülőtere van, délről és északról is autópályán közelíthetjük meg, és itt van a végállomása a Madridból induló gyorsvasútnak is!


Időjárás

Déli fekvése miatt a város nyáron nagyon meleg. Ez az időpont nem igazán alkalmas városnézésre. Az ősz annál inkább: még októberben is kellemes kirándulóidő van itt!


Látnivalók a környéken

Egynapos kirándulás során megnézheted Córdobát, Eciját. Kirándulhatsz a
hegyekbe is.


Fotók: Kovács
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL