6 nagyobb vöröshagyma
12 kemény tojás
2dl tejföl
2 evőkanál olaj
1 tojássárgája
3 dkg vaj
2 evőkanál zsemlemorzsa
Só
1. A hagymát megtisztítjuk, karikára vágjuk, és az olajon ropogósra sütjük.
2. Lapos tepsi aljára terítjük a hagyma felét, erre fektetjük a karikákra vágott főtt tojásokat, befedjük, a hagyma másik felével, és az egészet leöntjük a tejföl, a tojássárgája és egy csipet só keverékével.
3. Vajon megpirítjuk a zsemlemorzsát, az étel tetejére hintjük. Előmelegített sütőben átsütjük, de vigyázzunk, hogy a zsemlemorzsa ne piruljon túlságosan meg. Forrón kínáljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Mit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
Nem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK