KÖZÉRZET

Így lesz egészséges a körmöd

Szerző:
Szabó Anna
Csak 5 lépés, és mesés körmöket varázsolhatsz magadnak. Heti fél óra elegendő ahhoz, hogy egészséges, ápolt körmökkel hódíthass. Most eláruljuk neked a házi manikűrözés fortélyait.

 

1. A körmeid legyenek egyenesen vagy legömbölyített formára vágva, teljesen mindegy, hiszen mindkét stílus nagyon divatos. Először is körömkefével jól sikáld meg a körmeidet. Vágd le a választott formára, majd egy nagyobb reszelő segítségével, széleiktől a közepük felé irányuló mozdulatokkal mindegyik végét reszeld simára. 


2. Néhány percre áztasd be a kezed illatos, tusfürdős vízbe, hogy kellőképpen felpuhuljon a bőröd. Ezután jó alaposan szárítsd meg a kezeidet, majd bőrtoló segítségével óvatosan told vissza a körömágy körül letapadt bőrt.

3. A szokásos bőrvágó olló helyett válassz egy sokkal kíméletesebb megoldást. Drogériákban, szakboltokban kapható speciális bőroldó folyadék, melynek segítségével hatékonyan eltávolítható az érzékenyebb bőrfelület.
Aki nem akar bőroldó folyadékot használni, annak puha narancsfa pálcika vagy fém bőrtoló ajánlott.


Tipp: A gyulladt bőrt kenjük be körömvirágkrémmel. Semmiképp se vágjuk le, csak akkor, ha már nem gyulladt. 


4. Érdemes beszerezned több funkciós reszelőt, amelyen többféle polírozó is található. A polírozóval a maradék lakkot tudod jól eltávolítani, majd fényesítsd ki a felületüket. Vitaminos, körömerősítő lakkal kend át a körmeidet. Lakkozás előtt mindig kend át átlátszó lakkal a körmöd, így jó alapot kapsz a lakkozáshoz.


5. Bármilyen lakkot használsz is, mindegyik remekül mutat majd az ápolt körmeiden. Nagy divat mostanában a fekete, tűzpiros és a francia lakkozás.


Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL