GASZTRO

Mindenki kedvence, a csokoládé - A legjobb receptekkel!

Szerző:
Szabó Anna
Egy régi elmélet szerint a csoki tulajdonképpen saláta, de ezt most nem fejtenénk ki, helyette jöjjön a Csokimennyország, jobbnál jobb receptekkel!

A kakaóbabot több mint 3000 éven keresztül termesztették Mexikóban, majd 1527-től a Spanyolországba érkezett Cortes kedveltette meg az európai gyomorral. Az első szelet csokoládét 1847-ben készítette a Fry és Sons nevű cég – innen tolmácsolnánk az utókor hálás köszönetét!

Hizlal a csokoládé?

Semmiképpen se csapd be magad: a csokoládé rengeteg zsírt, cukrot és ezzel együtt kalóriát is tartalmaz. A tanulmányok azonban mégis azt mutatják, hogy a súlyproblémákkal küzdő emberek nem a csokoládétól híztak meg, sőt tovább megyünk: a többség nem is fogyaszt csokoládét. Más szóval: ha nem eszel össze-vissza mindenféle zsíros, és cukros ételt, a csoki egymagában nem fogja a skálát a rossz irányba mozdítani, ami a súlyodat illeti.

Vitathatatlanul jótékony

A csokoládé számos olyan anyagot tartalmaz, amely a szellemi szintedet növeli. A benne lévő szénhidrátok segítik a triptofán felszívódását, amely szerepet játszik a boldogsághormonok termelésében, és ez bizony pozitív hatással van a hangulatodra és csökkenti a feszültséget. A csokoládéban lévő magnézium nyugtató hatása szintén segít a stressz oldásában. Kutatások szerint a csokoládé kitűnő antidepresszáns, a rendszeres – de nem túlzásba vitt – fogyasztása tehát valóban csökkenti a stresszt, és a feszültséget. Ha csokoládét fogyasztasz, gyakran érezheted úgy, hogy testileg és szellemileg egyaránt kiegyensúlyozott vagy. Több összetevője van ugyanis, ami jó hatással van az agyműködésre, és a „jólét” érzésére.

 

{KEPGALERIA}

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL