GASZTRO

Csokis linzer

Szerző:
Szabó Anna
Tízórai csipegetni való, kávé vagy tea mellé a lehető legjobb választás.

Hozzávalók:

1 csésze lágy vaj
1 csésze cukor
1 tojás
1 teáskanál őrölt vanília
6dkg felolvasztott félédes csokoládé
2 ¼ csésze liszt
1 teáskanál sütőpor
¼ teáskanál só

 

Elkészítése:

1. Egy nagy tálban elektromos habverővel, magas fokozaton keverjük a vajat és a cukrot habos állagúra. Verjük fel benne a tojást és a vaníliát. Adjuk hozzá az olvasztott csokoládét; jól keverjük el.

2. Adjuk hozzá a lisztet, a sütőport és a sót; jól keverjük össze. Lefedve tegyük hűtőszekrénybe 1 órára, vagy amíg megkeményedik.

3. Melegítsük elő a sütőt 180 ºC-ra.

4. Belisztezett papíron, vagy deszkán nyújtsuk ki 3mm vastagságúra, majd szaggassuk formára, a megmaradt részeket újra nyújtsuk és szaggassuk, egészen addig, míg el nem fogy a tésztánk.

5. A formázott süteménylapokat tegyük előkészített tepsire, majd süssük 12-14 percig, vagy amíg a szélek kissé megbarnulnak. Tegyük állványra, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL