FÉSZEK

Iroda otthon? És jól néz ki?

Szerző:
Szabó Anna
Egyre többen vagyunk olyanok, akik legalábbis a munkájuk egy részét otthonról végzik. Ehhez pedig egy idő után muszáj kialakítani egy kényelmes és megfelelő otthoni irodát. De hova tegyük azt a sok holmit?
Legtöbbünknek nincs otthon külön dolgozószobája, így a meglévő terekbe kell beszorítanunk a munkához szükséges eszközöket. És az sem utolsó szempont, hogy nyilván senki sem akarja az egész lakását irodává változtatni.


Szekrényiroda

Ha van egy olyan szekrényed, ami elég mély egy komputernek, máris nyert ügyed van. Pakolj ki belőle, és építsd be te vagy hívj egy asztalos. Szükséged lesz egy asztallapra a monitor és az egér számára, kihúzható billentyűzettartóra, és a többi helyet be is polcozhatod. A dolgaidat mappákba vagy akár kosarakba is rendezheted a polcokon. Sok helyet nyerhetsz, ha a faxot, nyomtatót és fénymásolót egy komplex készülékben veszed meg.
A szekrényiroda külön előnye, hogy a kinyitott ajtó belső felére tehetsz egy parafatáblát feljegyzésekkel, naptárral – így semmit nem fogsz elfelejteni – csak azt, hogy a munkahelyeden vagy, ha becsuktad az ajtót.


Válaszd le!

Ha a szekrények már tele vannak a ruháiddal, de elég helyed van a szobában, akkor legjobb, ha leválasztasz magadnak egy kis irodát. Erre nagyon jó megoldás lehet két könyvespolc. Fordítsd őket háttal egymásnak: így mindkét oldalon jól mutatnak majd, és a lakás többi részéből csak a könyvgyűjteményed látszik majd.

Ha nem fér el a két polc így, akkor válassz olyat, aminek hátlapja is van, ebből elég lesz egy. Mivel ezek a hétlapok általában nem túl szépek (hiszen azért készülnek, hogy a falhoz állítsuk őket), valamivel álcáznod kell őket. Ez lehet egy poszter, de nagyon jól mutat egy textil is. Tedd úgy fel, mint egy függönyt, nagyon hangulatos lesz!

Persze a polcnak nem muszáj nagyon magasnak lennie, elég, ha az asztalon lévő monitort még eltakarja.

Ha nem akarsz polcot tenni elválasztónak, még mindig választhatod a függönyt, akár a lapfüggönyt is. Ezek azért jó megoldások, mert elhúzhatod őket, amikor helyre van szükséged.


Elrejtve

Nincs egy egész szekrényed, hogy komplett irodát rendezz be benne? Sebaj, egy kisebb szekrény még akadhat, amibe befér egy lapmonitor. A géped elemeit akár külön-külön is elrejtheted szem elől. Hiszen ma már csukható tévészekrények is vannak. A többi holmit pedig beteheted dobozokba, kosarakba. Csak az a lényed, hogy mindent megtalálj!


A végső megoldás

Ha annyira kicsi a helyed, hogy nem tudsz leválasztani egy dolgozósarkot, akkor jön a végső megoldás: a notebook. A mai példányok már tudnak olyan jók lenni, mint az asztali gépek. És munka után akár el is dughatod a szekrénybe!
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL