2017. december 16. - Etelka, Aletta
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2017. december 16. - Etelka, Aletta
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Félelmetes képeken az 5 vallásból származó szörny

Barsi Timi

Bizonyára veled is megesett már, hogy gyermekkorodban féltél egy-egy mesétől, vagy éppen nem merted becsukni a szemedet, mert egy film ijesztő jelenete nem hagyott nyugodni. Ilyenkor az éjszaka közepén inkább a fejedre húztad a takarót, vagy a szüleid szobájába menekültél. Itt van 5 szörnyeteg, melyek vallásos szövegekből, hitekből származnak.

 

Legendás szörnyek

Legendás szörnyek

Gólem

Ez a mitológiai zsidó szörny eleinte a jó emberek oldalán harcolt. Az hihetnénk, hogy ha egy ember elég közel van Istenhez, valahogy neki ajándékozza erejének egy részét. Ilyenkor egy „félembert” lehet „készíteni” sárból, és a fejére rá ír néhány betűt, vagy a szájába helyez egy darab papírt, melyen mágikus szavak állnak. Ezt a „lényt” csak úgy lehet deaktiválni, ha egyes betűket mással helyettesítünk, vagy más varázsigét írunk a papírra. Például ha a héber „emet” szóról levesszük az első „e” betűt”, akkor csak „met” lesz, vagyis halál.

Ez a zombiszerű lény nem tud beszélni, általában a teremtője ellen fordul, megöli, és szó szerint veszi az instrukciókat. A legismertebb Gólem eset a XVI. századból származik, amikor Judah Loew ben Bezalel az új teremtőerejét arra használta, hogy védelmi szolgálatot nyújtson a gonosz antiszemiták ellen, a prágai gettóban. Hirtelen azonban a túlbuzgó Gólemet egy csúnya zsinagógai incidens miatt ki kellett vonni a forgalomból.

 

Forrás: Paranormal Haze

 

 

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

loading...

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Karácsony a világ minden táján - Álomszép képekkel, amilyet még nem láttál!

Karácsony a világ minden táján - Álomszép képekkel, amilyet még nem láttál!

A karácsonyi időszak az év legszebb ünnepi időszaka. A világ minden táján készülnek az ünnepre, hosszú heteken át, hiszen ez egy csodálatos ünnep. Ugyanakkor a világon nagyon sokféleképpen ünneplik meg a karácsonyt, és most megtudhatod, melyik nemzet hogyan is tölti az ünnepeket, és milyen hagyományaik vannak.

Tovább »
Napi Tarot - Szombat

Napi Tarot - Szombat

Figyelj arra, hogy a világot gyakorlatiasan építsd fel magad körül. A szellemi, az értelmi, az érzelmi és a fizikai világod vajon igazságban és bölcsességben gyökerezik?

Tovább »
A szombati nap angyalüzenete

A szombati nap angyalüzenete

Ez most egy jó időszak az új ötletek megvalósítására és új dolgok kipróbálására. Én pedig vigyázok rád, irányítalak és megvédelek az ezzel járó változások során.

Tovább »

Kalkulátor

Gyógynövények gyermekbetegségekre

Nem kell feltétlenül a patikába rohannod gyógyszerért, ha rosszul van gyermeked. A természet patikája nagyon sok tünetre ad gyors és kíméletes gyógyírt!

Még több kalkulátor »

Szakértők

Márton Andrea

Pedikűrös, lábelemző

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Márton Andrea

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép