GASZTRO

Szallonnás túrókrém

Szerző:
Szabó Anna
Finom reggeli kenyérhez illő krém, de még sem tojásos.




Hozzávalók:
- 10 dkg vékony szeletekre vágott húsos császárszalonna
- 50 dkg sovány tehéntúró (a fele juhtúró is lehet)
- 3-4 evőkanál tejföl
- őrölt fehér bors
- 3-4 gerezd zúzott fokhagyma
(Tipp: fokhagyma granulátumot is használhatunk)


Elkészítése:

A szalonnát apróra vágjuk, majd egy serpenyőben ropogósra pirítjuk.


A túrót jól áttörjük, a tejföllel krémesre keverjük, utána a kihűlt szalonnát a zsírjával együtt hozzáadjuk.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és a zúzott fokhagymával ízesítjük.

Tipp: Aki nem szereti a fokhagymát, helyette metélőhagymával ízesítheti.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL