GASZTRO

Rakott padlizsán és paradicsom

Szerző:
Szabó Anna
Ez a rakott egytálétel üdítő változatossággal kecsegtet a jó kis magyaros konyha után.

Hozzávalók:

2 db kb. 250 g-os padlizsán
600 g paradicsom
1,5 ek olívaolaj
200 g mozzarella
2 ek magozott kapribogyó
24 szem magozott fekete olívabogyó (elhagyható)
1 ág rozmaring
10 g fenyőmandula
Só és őrölt bors

 

Elkészítése:

1. A paradicsomot 15 másodpercre forró vízbe dobjuk, lehúzzuk a héját, négyfelé vágjuk, kimagozzuk. Megmossuk és 1 cm vastag karikákra vágjuk a padlizsánt.

2. A sütőt 150 ºC-ra előmelegítjük. A paradicsomnegyedeket enyhén kiolajozott tepsibe tesszük, mellé rakjuk a padlizsánszeleteket, és meghintjük olívaolajjal. 30 percig sütjük.

3. A sütő hőmérsékletét 175 ºC-ra (5-6. fokozat) növeljük, vékonyan kiolajozunk egy sütőtálat. Óvatosan megtöröljük és 2-3 mm vastagságú szeletekre vágjuk a mozzarellát. A tepsit kiszedjük a sütőből, a padlizsán felét elrendezzük a sütőtálon, és mindegyik darabra egy mozzarellaszeletet fektetünk.

4. Befedjük a paradicsomnegyedekkel, sózzuk, borsozzuk, majd a maradék padlizsánnal, mozzarellával és paradicsommal megismételjük az eljárást. Rászórjuk a kapribogyót, az olívabogyót, a rozmaringot, és visszatesszük a sütőbe még 20 percre.

5. Fenyőmandulával megszórva, melegen tálaljuk.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL