FÉSZEK

A legszebb lámpák

Szerző:
Szabó Anna
A jó lámpás olyan a lakásban, mint az i-n a pont. El is ronthatja a teljes berendezésedet, megbújhat csendben kiemelve másokat, de villoghat is külsejével. Íme néhány ötlet a választáshoz, és néhány igazán szemet gyönyörködtető darab.

Négy lámpa jobb, mint a kettő. Segítségükkel könnyedén szabályozhatod a fényerősséget, attól függően mihez van szükséged rá: baráti csevejhez, néma összebújós estékhez vagy olvasáshoz.

 

Hagyd lógva!

A függő lámpák ismét divatba jönnek, főként sokféleségük miatt. Hiszen a rejtett világítás, a spot is kiváló és környezetbarát megoldás. Ám a klasszikus és a modern formák kedvelői egyaránt találhatnak egyéniségükhöz illő lámpást, a plafonról lógó verziókból.

 

 

Rétegezett világítás

Szeresd a ruhásszekrényedet! Fesd le a polcokat, tegyél rájuk papírt, akassz képeket az álló felületekre, hogy megihlessenek téged. De mindazért, hogy szemed elé kerüljön a lényeg, gondoskodj a megfelelő, többszintű világításról.
A jó fények a legjobbat hozzák ki a kedvenc tárgyaidból. A képek megvilágításához használt lámpák ma már modern stílusban is kaphatók. Olyat válasszunk, ami a tárgyaidat teljes szélességében átfogja, és a megfelelő szögben beállítva csillogás nélkül megvilágítja. Használhatsz kis halogén spotlámpákat is, irányítsd őket a megfelelő tárgyra. Valószínűleg nem akarod a tévédet megvilágítani, de a sötétben tévézés megerőlteti a szemet. Helyezz lámpát a készülék közelébe, hogy ne legyen olyan éles a kontraszt a fényes képernyő és a sötét szoba között.

A lámpák hívogatóan simulnak a berendezésbe, ha tükrözik a szoba díszítését. Általában a meleg, sárgás wolframizzók illenek a legjobban a klasszikus berendezéshez, és a fehér halogénlámpák egészítik ki jól a modern szobabelsőket.

Csak barátságosan...

A halogénlámpa ugyanakkor diszkrét hangsúlyokat tud teremteni a hagyományos szobákban, egy wolframizzó pedig melegséget adhat a modern tereknek.

A fényeket használhatod arra is, hogy érdekes pontokat hozz létre. A különböző magasságban elhelyezett fények megtörik a kanapék és székek erős vízszintes túlsúlyát. Egy pár asztali lámpa szimmetriát, nyugodtságot és rendet teremthet egy kis területen. A tűz és a gyertya fénye mindenhol melegséget, eleganciát és időtlenséget sugároz.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL