GASZTRO

Rakott palacsinta sonkás, húsos töltelékkel

Szerző:
Szabó Anna
Meleg előételnek is jó választás, de mi leginkább azért szeretjük, mert segítségével a rajtunk maradt sonkát fel tudjuk használni.


Hozzávalók:
12 db sós palacsinta (1 tojás, 15 dkg liszt, 3 dl tej, 1 dl szódavíz, késhegynyi só)

A töltelékhez:
20 dkg darált főtt sonka vagy füstölt hús,
2 dkg vajjal, 2 dkg liszttel, 1 dl tejjel készült sűrű fehér mártás,
2 kanál tejföl,
1 tojás,
1 evőkanál olaj vagy 1 dkg zsír;
tetejére 5 dkg sajt vagy 1 dl tejföl.



Elkészítése:

1. A darált sonkát elvegyítjük a fehér mártással, egy kanál tejföllel, egy tojássárgájával és a tojás felvert habjával.

2. A palacsintákat egyenként zsiradékkal kikent tűzálló tálba , vagy lábasba rakjuk, mindegyik lapot megkenjük a sonkakeverékkel, tetejére palacsintát helyezünk és 20-25 percig forrós sütőben pirítjuk.

3. Kiborítva vagy tűzálló tálban tálaljuk. Tetejét reszelt sajttal meghintjük vagy tejföllel meglocsoljuk. Szeletekre vágva adagoljuk.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL