40 g banánchips
140 g vaj
100 g cukor
1 teáskanál reszelt citromhéj
1 csipetnyi só
2 tojás
180 g liszt
1 teáskanál sütőpor
60 g mogyoró (pucolt, sózatlan)
125 ml tejföl
3 banán
3 evőkanál citromlé
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál aprított mogyoró (díszítéshez)
1. Aprítsd fel a banánchipset. A vajat, a cukrot, és a citrom héját 1 csipet sóval krémesre keverd el – robot géppel 5 percig tart. Majd a tojások hozzáadása után, még további 1 percig keverd.
2. A lisztet, a sütőport és a 60 g mogyorót keverd össze. 1 banánt vágj fel apróra. Majd add az előző keverékhez. Közben kenj ki egy 20 centiméter hosszú vekniformát.
3. A 2 banánt felezz meg, és csepegtesd rá a citromlét, és szórd meg porcukorral. Keverd össze az 1. és 2. pontban elkészített nedves és száraz keverékkel. Öntsd a vekni formába, és a tetejére nyomkodd bele átlósan a félbevágott banánokat.
4. Majd 180 ºC-ra előmelegített sütőben süsd 55-60 percig. Ha készre sült a formában megemelkedik a tészta.
5. Borítsd ki a formából, majd szórd meg az aprított mogyoróval és hintsd meg porcukorral.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK