SZÉPSÉG

Lépésről-lépésre: füstös szemek

Szerző:
Szabó Anna
A füstös szemek soha nem mennek ki a divatból. Ha nem tudod, hogyan rajzold meg őket, olvasd el rövid leírásunkat! Meglátod, könnyedén el tudod készíteni saját magadnak is. Rajta, próbáld ki!

A füstös szemekkel kapcsolatban a legfontosabb tudnivaló az, hogy amikor ennyire hangsúlyosra fested a szemed, ügyelj arra, hogy a szádra ne sötét vagy rikító színt kenj, hanem valami visszafogottabbat, például semleges színű, a szád természetes színétől alig eltérő rózsaszínt.


A füstös szemek a sokszínű ruhákhoz tökéletesek, mert színes ruhákhoz úgysem szabad túl sok sminket hordani, így viszont a kevés smink ellenére is nagyon hangsúlyosak és szépek lesznek a szemeid.


Hogyan sminkelj füstös szemeket

Szemceruzával vagy szemtussal rajzold körbe a szemedet. Fényes színárnyalatot válassz, hogy a végeredmény ne legyen túl matt. Ha nem akarod, hogy pandamackónak nézzenek, akkor ne fekete szemceruzát/szemtust használj, hanem inkább barnát, szürkét vagy kéket. A megrajzolt vonalra tegyél egy nagyon kevés csillámport, vagy az is jó, ha be tudsz szerezni csillámport tartalmazó szemceruzát/szemtust.
Olyan színű szemhéjpúdert válassz, ami illik a szemed színéhez és kiemeli azt.

A kék szeműeknek például a barna a legjobb (főleg barackszínű beütésekkel), a barna szeműek pedig szinte mindent használhatnak.


Nagyon fontos a szemöldök is...

A füstös szemekhez elengedhetetlen, hogy a szemöldököd tökéletes legyen, ezért mindenekelőtt győződj meg arról, hogy a tiéd jól karban van-e tartva. Érdemes elmenni a kozmetikushoz, aztán pedig venni egy jó csipeszt, amivel kiszedheted az esetleg visszanövő szőrszálakat. Ha nem vagy megelégedve a szemöldököd hangsúlyosságával, használj szemöldökceruzát.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL