Gazdaságos és egyszerű ételt szeretnénk? Sokszor a fáradtság annyira eluralkodik rajtunk, hogy nincs erőnk a konyhában serénykedni és ácsorogni a tűzhely mellett.
Garantáltan egyszerű, könnyen beszerezhető alapanyagokból készülő ételek következnek!
Reggelire: Vitamindús saláta
Hozzávalók:
- 30 dkg sonka
- 20 dkg eidami sajt
- csipetnyi só
Nem ajánlanám sózni a salátát.
A só vízelvonó képessége által kiszívja a nedvességet az alapanyagokból.
- fél fej fodros saláta
Tipp: a saláta külső leveleit szedjük le, majd bő, többször váltott vízben mossuk meg a salátát, nehogy földes maradjon!
- 1 nagyobb kaliforniai paprika
- 2 db tv paprika
- 1 közepes kígyóuborka
- 2 nagyobb paradicsom
- póré hagyma
Tipp: a salátához használt paradicsom lehetőleg kemény, ne túl érettegyen. Az éjszaka folyamán összeérik a salátánk, a paradicsom is szikkad, levet enged. Ha keményet használunk, ízletesebb és külsőleg szebb marad.
Nehézségi fok:
Az öntethez:
- bazsalikom (a mártáshoz)
- majonéz
- kukorica olaj
- őrölt fekete bors
Az öntet elkészítése:
A friss megmosott, lecsepegtetett bazsalikomot ledaráljuk, annyi olajat öntünk hozzá, hogy sűrűbb állagot kapjunk. Ezt a bazsalikomos olajpépet összekeverjük a majonézzel és borssal.
Tipp: Ha a hűtőben tartjuk egy éjszakára a bazsalikomos, olajos pépet, jobban összeérnek az ízek és sokkal pikánsabb ízhatást érhetünk el.
A salátakeverék elkészítése:
A megmosott, leveleire szedett salátát kézzel kisebb darabokra tépkedjük. Semmiképpen sem késsel aprítsuk, mert így veszít vitamintartalmából.
A salátadarabokat beletesszük egy tálba. A többi hozzávalót megmossuk, közepes nagyságú csíkokra vágjuk fel, majd hozzátesszük a salátához, majd hozzáforgatjuk az elkészített öntetet.Toast kenyeret fogyasszunk mellé.
Ebédre: Tejszínes penne pulykaraguval
Hozzávalók:
- 20 dkg penne tészta
- 40 dkg pulykamell
- 3 dl főzőtejszín
Ne ijedjünk meg, ha olyan tejszínt vásárolunk, amelynek dobozán Habtejszín feliratot látunk. Cukrozatlan. A sós ételünket nem ronthatjuk el. Csak minimális százaléknyi cukrot tartalmaz.
- 2 púpozott evőkanál vaj vagy margarin
- őrölt fehér bors
- só
- 1 gerezd fokhagyma
- csipetnyi rozmaring
A tészta elkészítése:
Bő forrásban lévő olajos vízben (egy csepp olaj), fogkeményre főzzük a tésztát. (Fogkeményre: Ne főjön szét, ne legyen túl puha). A kifőtt tésztát leszűrjük, hidegvízzel lemossuk, leolajozzuk. Kevés olajjal forgatjuk össze a tésztát és a ragu elkészítéséig lefedve félretesszük.
A ragu elkészítése:
A megmosott, lecsepegtetett pulyka mellet vékony csíkokra vágjuk. Vajat vagy margarint olvasztunk mélyebb serpenyőben, ha már serceg a zsiradékunk, rátesszük a húscsíkokat, majd a fokhagymát. Rögtön megsózhatjuk, így hamarabb párolog el a sok húsnedv, miközben puhul a pulykamell. Amikor elpárolgott a húsnedv, lepirítjuk a húst, hogy pirosas színt kapjon. Ezután ráöntjük a tejszínt, borsozzuk, megszórjuk a rozmaringgal. Amikor elkészült a ragu, összeforgatjuk a kifőtt tésztával. Hagyjuk kihűlni, majd hőálló, mikrós dobozba tesszük. Ha kihűlt a tésztánk, betehetjük a hűtőbe. Munkahelyünkön mikróba téve megmelegíthetjük, majd percek alatt hozzáláthatunk saját ételkreációnkhoz.
Nehézségi fok:
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK