GASZTRO

Korgó gyomorral a munkahelyen

Szerző:
Szabó Anna
Este készítsük, reggel és délben fogyasszuk. Ebédszünet a munkahelyünkön? Leszaladni a sarki kifőzdébe? Sok kicsi sokra megy… Sokan nem tehetjük meg ezt minden nap. Sem anyagilag, sem a rövid időhiány miatt.

Gazdaságos és egyszerű ételt szeretnénk? Sokszor a fáradtság annyira eluralkodik rajtunk, hogy nincs erőnk a konyhában serénykedni és ácsorogni a tűzhely mellett.




Garantáltan egyszerű, könnyen beszerezhető alapanyagokból készülő ételek következnek!


Reggelire: Vitamindús saláta

Hozzávalók:

 - 30 dkg sonka
 - 20 dkg eidami sajt
 - csipetnyi só
Nem ajánlanám sózni a salátát.
A só vízelvonó képessége  által kiszívja a
nedvességet az alapanyagokból.
 - fél fej fodros saláta

Tipp: a saláta külső leveleit szedjük le, majd bő, többször váltott vízben mossuk meg a salátát, nehogy földes maradjon!

 - 1 nagyobb kaliforniai paprika
 - 2 db tv paprika
 - 1 közepes kígyóuborka
 - 2 nagyobb paradicsom
 - póré hagyma

Tipp: a salátához használt paradicsom lehetőleg kemény, ne túl érettegyen. Az éjszaka folyamán összeérik a salátánk, a paradicsom is szikkad, levet enged. Ha keményet használunk, ízletesebb és külsőleg szebb marad.

Nehézségi fok:

Az öntethez:

- bazsalikom (a mártáshoz)
- majonéz
- kukorica olaj
- őrölt fekete bors


Az öntet elkészítése:

A friss megmosott, lecsepegtetett bazsalikomot ledaráljuk, annyi olajat öntünk hozzá, hogy sűrűbb állagot kapjunk. Ezt a bazsalikomos olajpépet összekeverjük a majonézzel és borssal.

Tipp: Ha a hűtőben tartjuk egy éjszakára a bazsalikomos, olajos pépet, jobban összeérnek az ízek és sokkal pikánsabb ízhatást érhetünk el.


A salátakeverék elkészítése:

A megmosott, leveleire szedett salátát kézzel kisebb darabokra tépkedjük. Semmiképpen sem késsel aprítsuk, mert így veszít vitamintartalmából.


A salátadarabokat beletesszük egy tálba. A többi hozzávalót megmossuk, közepes nagyságú csíkokra vágjuk fel, majd hozzátesszük a salátához, majd hozzáforgatjuk az elkészített öntetet.Toast kenyeret fogyasszunk mellé.


Ebédre: Tejszínes penne pulykaraguval

Hozzávalók:

 - 20 dkg penne tészta
 - 40 dkg pulykamell
 - 3 dl főzőtejszín

Ne ijedjünk meg, ha olyan tejszínt vásárolunk, amelynek dobozán Habtejszín feliratot látunk. Cukrozatlan. A sós ételünket nem ronthatjuk el. Csak minimális százaléknyi cukrot tartalmaz.
- 2 púpozott evőkanál vaj vagy margarin
- őrölt fehér bors
- só
- 1 gerezd fokhagyma
- csipetnyi rozmaring


A tészta elkészítése:

Bő forrásban lévő olajos vízben (egy csepp olaj), fogkeményre főzzük a tésztát. (Fogkeményre: Ne főjön szét, ne legyen túl puha). A kifőtt tésztát leszűrjük, hidegvízzel lemossuk, leolajozzuk. Kevés olajjal forgatjuk össze a tésztát és a ragu elkészítéséig lefedve félretesszük.


A ragu elkészítése:

A megmosott, lecsepegtetett pulyka mellet vékony csíkokra vágjuk. Vajat vagy margarint olvasztunk mélyebb serpenyőben, ha már serceg a zsiradékunk, rátesszük a húscsíkokat, majd a fokhagymát. Rögtön megsózhatjuk, így hamarabb párolog el a sok húsnedv, miközben puhul a pulykamell. Amikor elpárolgott a húsnedv, lepirítjuk a húst, hogy pirosas színt kapjon. Ezután ráöntjük a tejszínt, borsozzuk, megszórjuk a rozmaringgal. Amikor elkészült a ragu, összeforgatjuk a kifőtt tésztával. Hagyjuk kihűlni, majd hőálló, mikrós dobozba tesszük. Ha kihűlt a tésztánk, betehetjük a hűtőbe. Munkahelyünkön mikróba téve megmelegíthetjük, majd percek alatt hozzáláthatunk saját ételkreációnkhoz.

Nehézségi fok:

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL