GASZTRO

Csirkemell currys rizzsel

Szerző:
Szabó Anna
Egzotikus ízvilággal bolondítja meg az amúgy kissé unalmas csirkemellet. Töltekezz fel vele, hogy könnyebben vedd az akadályokat a nap második felében!


Hozzávalók:

500g csirkemell filé
250g vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
50g gyömbér
1 nagy pirospaprika
300g hosszúszemű rizs
2ek vaj
1ek olaj
Só, bors
1 ½ ek curry
700ml zöldségalaplé
½ csokor koriander
100g krémjoghurt
1-2ek frissen facsart limelé

 

Elkészítése:

1. A csirkemellfilét vágd fel 2 cm nagyságú kockákra. A hagymákat kockázd fel közepes nagyra. A fokhagymát apróra vágd fel. A gyömbért pucold meg és vágd fel apró kocákra. A paprikákat negyedeld, vágd ki belőle az ereket és a magokat, majd szeld kis kockákra.

2. A rizst mosd meg alaposan egy szitában hideg folyó víz alatt. A vajat és az olajat egy nagy serpenyőben kezd el felmelegíteni.

3. Egy csipet só és bors hozzáadásával süsd arany barnára a csirkemellet a zsiradékon, vedd ki a serpenyőből, majd dobd rá a hagymát, a fokhagymát, a gyömbért és a paprikát. Fonnyaszd meg őket. Add hozzájuk a rizst, és két percig süsd együtt őket. Szórd meg a curryvel és keverd össze jó alaposan, és dinszteld tovább egy percig a zöldségeket és a rizst.

4. Sózd meg majd öntsd fel vízzel, és kezd el forralni. Ha felforrt, fedő alatt takaréklángon főzd készre. Közben kétszer-háromszor keverd meg, hogy ne tapadjon nagyon össze. Mielőtt készre párolódna a rizsed, add hozzá a csirkét is, és párold további 15 percig együtt őket.

5. A koriandert keverd el a joghurttal, ízesítsd sóval, borssal és a limelével. Ezt a keveréket kínáld a currys rizs mellé.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL