LELKIPATIKA

Álmaid téged is megfejtenek

Szerző:
Szabó Anna
Sújtott már téged olyan visszatérő álom, amiben idegen lények, akik Tom Cruise-nak adták ki magukat egy bolt körül üldöztek. Akkor közénk tartozol. Az álomfejtés akármennyire is jó eszköz a jövőbe látáshoz, leginkább mégis segíti megérteni cselekedeteinket. Tudatalattink üzen elfojtott problémáinkról.

 

Mi mit jelent?

Szoktál álmodni? Próbáld ki álombibliánkat, és fejtsd meg, mit üzennek! >>

Álmaink visszatükrözik tudatalattinkat és fantáziánkat. Egyfajta szelepként szolgálnak, miközben megszabadítanak minket a napközben elnyomott aggodalmaktól és vágyaktól.

 

 

ESETTANULMÁNYOK

Betti, 22 éves, tanuló

Az álmaim általában a gonosz erők elleni imák körül forognak, konfliktusom vagy keresnek…

Általában én a tömeg közepén állok emberekkel teli épületben. Majd találkozom egy öreg bűvésszel, aki átvezet egy ajtón. Hirtelen pénzzel teli pénztárcát tartok a kezemben egy olyan lépcsőházban, ahol két őrt tart fogva egy boszorkányt. Elhitetem a boszival, hogy mellette állok, ezért megengedi nekem, hogy kibújjak egy kis nyíláson. Majd úgy döntök, hogy rab őröket megmentem és magammal húzom őket is.

Másik szobába kerülünk, ami pillanatok alatt benépesül. A boszorka szertartáshoz készülődik, én pedig megpróbálom meggyőzni a többieket, hogy nem kért hatalmat, hogy ölje meg … és hirtelen felébredek.

 

A specialista szerint az álom:

Bizonyos kérdéseket vet fel az álmodóban. A filmekből, az előadásokból kiragadott jelenetek hatottak Bettire, ezek befolyásolják álmait negatív irányba. Ha valamire nagyon érzékeny, azt elraktározza a tudatalattija.

A lény – vagyis a boszorkány – az ügy, amitől retteg, az átjárók és az ajtók pedig a születésre utalnak. Két dologra is visszavezethető ez a képlet: vagy nehezen jött Betti a világra vagy fél a szüléstől. A résztvevők meseszerűségéből azonban arra lehet következtetni, hogy fordulóponthoz érkezett az életében: számításba veszi a korát. Túl fiatalnak tartja még magát, nem egy olyan nőnek, aki már megkeményedett. Az álom arra próbálja bátorítja a megújulásra, az aggodalmak elhagyására.

 

Kati, 26 éves, nővér

Miért álmodom mindig az öreg szomszédomról? Nem tudom kiűzni a fejemből! Ráadásul nappal eszembe sem jut, de amikor elalszom…! Soha nem történ semmi közöttünk, négy éve láttam utoljára, és még csak nem is kifejezetten vonzó. Mégis szinte nem múlik el éjszaka, hogy ne szerepelne álmaimban, mindig ugyanúgy: egymás karjaiba omolva.

De mindig felmerül egy fizikai akadály, zaj vagy fal formájában. Azonban mi küzdünk, mert igazán együtt szeretnénk lenni. Mégis az akadály erősebb nálunk.

Furcsa ugye? Már öt éve élek együtt a barátommal, igaz, mostanában a kapcsolatunk mélyponton van.

 

A specialista szerint az álom:

Jó lenne tudni, hogy milyen gyakran álmodik Kati, mert az ő esete talán megér egy részletesebb elemzést.

Bár rendre Kati szomszédja jelenik meg az álmaiban, még itt is megmarad plátóinak a viszonyuk. A valóságban tehát valószínű, hogy a belsője, a lelke fogta meg a régi ismerősnek és a jelenlegi kedvesét is hasonló tulajdonsággal szeretné felruházni.

Koncentráltan jelenik meg a mély belső vágya a bizalomnak. Vagy még inkább a szorosabb lelki intimitás megteremtésének, ami hiányzik az aktuális kapcsolatából. Katinak csak azt tudom tanácsolni, hogy szálljon szembe a saját boldogtalanságával és fordítsanak több időt a kommunikációra.

 

Karola, 32 éves, eladó

Volt régen egy kis cicám, Gyurika. Éveken keresztül ő volt az egyetlen, akit szeretni tudtam. Gyakran álmodom azt, hogy miközben az utcán sétálok Gyurikával - nincs nálam a ketrece -, hirtelen elszabadul. Innen többféleképpen szokott folytatódni, de az érzés ugyanaz közben: félek, hogy elszökik, és nem kapom vissza őt.

Később látom őt több száz macska közt, de a többi cica is ugyanolyannak tűnik külsőre. Majd hirtelen vérebbé válik és képtelen vagyok megfogni. Majd hirtelen egy szigetre kerülünk, ahol repülni kezd. Próbálom utolérni, hogy visszakapjam… és itt szoktam hirtelen felébredni.

 

A specialista szerint az álom:

Amikor egy olyan szárazföldi állat, mint a macska álmunkban repülni kezd, az mindig figyelmeztetés arra, hogy az alany változtatassa meg életének útjait. Túl nagy a váltás a vízszintes és a függőleges – szaladásból repülés – állapot között. Karolát az álom rugalmasságra, szárnypróbálgatásra, a beívódott szokások elhagyására próbálja ösztönözni.

Ráadásul a sziget csak megerősíti a feltevést, mivel általában az egyén energiaközpontjára utal. Biztatja az álmodót a saját életerő visszaszerzésére. Karola álmában mindig keresi a megoldást, de sose találja meg. A változtatás iránti félelme is jelen van: nem éri utol a cicust, vagy az épp hirtelen irányt vált és nem képes repül. Vagyis először a gondolkodás módját kellene megreformálni Karola esetében.

 

7 kulcs saját álmaid elemzéséhez

Következő tippjeink segíthetnek neked jobban megérteni álmaidat.

1.) Az álmokat sosem fogjuk tudni teljesen megérteni. Minden apró részlet magában hordozza az üzenet lehetőségét, amit dekódolnunk kellene. Mindig magában hordozza az álom a rejtélyt, és sosem tudod teljesen megfejteni.

2.) Ne kezdj extrém mélységekig álmokat elemezni! Míg némelyik egy adott helyzetre reagál, addig másoknak különös üzenetük van.

3.) Amikor felébredsz, írd le egyből az álmodat. De vigyázz arra, hogy az egészen apró részleteket ne jegyezd le, mert azokat még véletlenül kiegészítheted, színezheted. Inkább próbálj meg az álmodáskor megélt érzésekre, a benyomásokra koncentrálni.

4.) Próbáld meg elszigetelni az álmod domináns részeid. Emeld ki, mi az a szimbólum, kép, jelenet, ami zavart okozott a lelkedben. Majd mérlegeld a jelentését: mire akarja felhívni a tudatalattim a figyelmemet? Vajon a múlttal, a jövővel vagy egyfajta ajándékkal kapcsolatos?

5.) És csak a fentiek után kezd el boncolgatni a részleteket, de most is csak módjával! Gondolj arra, kik voltak a mellékszereplők, a díszlet, a domináns színek… stb. Ezek közül is kikerülhetnek az elemzéshez vezető fontos dolgok.

6.) Ne vonj le gyors következtetéseket. A szimbólumok és a jelentések a helyzetektől függően változhatnak. Az álmok nyelve ráadásul mindig egyéni, személyfüggő. Nincsenek szigorúan bevésett szabályok, egy jó specialista mindig számol az egyén személyes tapasztalataival.

7.) Az álomszótár hasznos segítőtárs lehet. DE. Ne várd el, hogy egy könyv minden kérdésedre választ ad. Csak olyan példányt érdemes beszerezned, ami civilizáción és korokon keresztül magyarázza meg a szimbólumokat.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL