KÖZÉRZET

Így kerülheted el a kellemetlen betegségeket

Szerző:
Szabó Anna
Minden apró fuvallat hatására meghűlsz? Netán könnyen bekapod a bacikat, és hetekig kínoz a betegség? Tippjeink segítségével elkerülheted a az égető torokfájást, és a dühítő orrfújást.

 

Védelmet adó vitaminitalok

Forró citromital

Hozzávalók:
- 1,8 dl forrásban lévő víz
- 1 teáskanál reszelt citromhéj
- 60 ml frissen facsart citromlé
- 1 teáskanál reszelt gyömbér
- 3 teáskanál méz
- csipetnyi chili


Minden hozzávalót keverjünk össze, majd forrón igyuk meg. 
A citrom rengeteg C-vitamint tartalmaz, amely serkenti az immunrendszert, a gyömbér és a chili gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, így szabaddá teszi az orrmelléküregeket. Megfázás esetén könnyebbé teszi számunkra a légzést.


Vitaminbomba (alma-körte-céklalé)

Hozzávalók:
- 1 alma
- 1 körte
- ½ nagyobb méretű cékla

A gyümölcsöket és a zöldséget vágjuk apróra, majd tegyük gyümölcscentrifugába. A tápláló, vitaminokban gazdag levet azonnal fogyaszthatjuk. A céklában található szilícium, méreganyag megkötő tulajdonságú, amely tisztítja a szervezetet. 


Erősítsd a hörgőidet,

Tudatos légzéssel

Ülj le a szőnyegre, helyezkedj el kényelmesen. Egyenesítsd ki felső testedet, majd a vállaidat lazán engedd le. Két kezedet váltakozva helyezd a mellkasodra és a hasadra. Tudatosan kövesd a légzésedet anélkül, hogy befolyásolnád azt. Ez a gyakorlat a légzésirányításban nyújt segítséget.


Mellizomnyújtással

Helyezkedj törökülésbe, majd hajolj balra, és közben tedd le a bal alkarodat a talajra. Jobb karodat a fejed fölött nyújtsd ki. Néhány másodpercig maradj ebben a testtartásban, majd a másik oldalra hajolva is ugyanígy végezd el a gyakorlatot. Ezzel a gyakorlattal nyújthatod a légzésedben részt vevő mellizmaidat és rekeszizmaidat.

Lazítással


Feküdj le a hátadra, a térdedet húzd fel. Kilégzéskor hagyd a gerincoszlopod a talajhoz simulni, mintha besüllyednél a puha homokba. Mindenképp ügyelj arra, hogy a hasad ne feszüljön, amikor kifújod a levegőt. A nyugtató, lazító hatás garantált.


 

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL