LELKIPATIKA

Tudatos teremtés a Mesterkulcsrendszerrel

Szerző:
Szabó Anna
A Mesterkulcsrendszer megnyitja előtted a teljes – testi, lelki és szellemi – siker kapuját. Nem arra tanít, hogyan legyél sikeres alkalmazott vagy vállalkozó – az anyagi jólétnél sokkal nagyobb ígéretet hordoz magában.

 

Arra összpontosít, hogyan hajtsunk végre egyetlen nagy tettet. Haanel gondolatai és megfigyelései ugyanazok, amelyek Van Gogh-ot, Carnegie-t… is irányították. Segít felébreszteni különleges képességeinket.

Ha áttanulmányozzuk ezt a rendszert, megismerjük azokat a titkokat, amelyek segítségével:
• teljesen száműzni tudjuk életünkből a félelmet és az aggodalmat;
• magabiztosak, erősek leszünk, és ösztönösen tudni fogjuk, mikor cselekszünk „helyesen”;
• felszabadítjuk rejtett képességeinket;
• olyan személyeket és eseményeket vonzunk életünkbe, akik és amelyek segíteni fognak álmaink és céljaink megvalósításában;
• megtanuljuk, hogy gondolkozzunk konstruktívan;
• bepillantást nyerhetünk minden idők legnagyobb lángelméinek, pénzügyi szakértőinek és üzletembereinek a fejébe, és megtudhatjuk, ők hogyan gondolkodnak;
• megtanuljuk, hogyan birkózzunk meg az életünkbe befurakodó problémákkal, és végül azt is megtudjuk, hogyan szabaduljunk meg egyszer és mindenkorra ezektől;
• kifejlesztjük magunkban a „milliomos-gondolkodást”, ami segít több pént keresni és összegyűjteni.



Nem szükséges külön elsajátítani ezt a képességet. Már bennünk rejlik. De meg kell értenünk, használnunk kell, tudnunk kell irányítani, áthatóvá kell tennünk, hogy előbbre juthassunk, és ne csak kullogjunk a világ után.

Napról napra, ahogy előrébb haladunk, ahogy nő a lendületünk, ahogy az ösztöneink kifinomultabbá válnak, ahogy a terveink kezdenek kikristályosodni, ahogy minden egyre világosabb lesz, rá fogunk jönni, hogy a világ nemcsak élettelen kövek és gerendák halmaza, hanem élő szervezet! Sok-sok dobogó emberi szív alkotja. Élettel és szépséggel van tele.




1. hét: Bevezetés a Mesterkulcsrendszerbe

A tudatalattin keresztül kapcsolódunk az Egyetemes Elméhez, és kerülünk közvetlen viszonyba a Világegyetem végtelen építő erőivel.

Létünk e két központjának összehangolásában és működésük megértésében áll az élet nagy titka. Ezzel a tudással tudatos együttműködésre késztethetjük az objektív és a szubjektív elmét, és összhangba hozhatjuk a végest a Végtelennel. 

Az élet kifejlődéséhez gondolatiságra van szükség – semmi sem létezhet gondolatiság nélkül. Minden létező dolog ennek az egyetlen alapelemnek a megtestesülés, amelyből és amely által az összes létező dolog megteremtődött és folyamatosan újtrateremtődik.

Így kezdd el a törvény alkalmazását: Válassz egy helyiséget, ahol egyedül és háborítatlanul lehetünk. Üljünk egyenesen, kényelmesen, de ne hanyagul. Hagyjuk szabadon kószálni a gondolatainkat, de legalább negyed, legkésőbb fél órán át maradjunk teljes nyugalomban. Ismételjük meg ezt a következő három-négy napban vagy egy hétben, amíg teljes uralmunk alatt nem tudjuk a testünk.

 

2. hét: Az elme alapjai

Fizikai síkon a tudatalatti normális funkciói azokkal a rendszeres és létfontosságú folyamatokkal vannak kapcsolatban, amelyek az élet fenntartására és az egészség megőrzésére szolgálnak – vagy az utódokról való gondoskodással, ami ösztönös vágy arra, hogy óvjuk az életet és javítsunk az általános körülményeken.

Következő feladat: ha lehet, mindig ugyanazt a helyiséget, ugyanazt a széket és ugyanazt a testhelyzetet válasszuk. Előfordul, hogy nem tudjuk ugyanazt a helyiséget használni, ilyenkor egyszerűen próbáljuk meg a legjobbat kihozni az adott helyzetből. Most maradjunk teljesen mozdulatlanok, mint legutóbb, de parancsoljunk megálljt minden gondolatunknak. Ezzel vissza tudjuk szorítani az aggasztó és félelmetes gondolatokat, és lehetőségünk nyílik arra, hogy csak olyan gondolatokat forgassunk a fejünkben, amelyek kedvezőek számunkra. Addig végezzük a gyakorlatot, amíg tökéletesen nem megy.

 

3. hét: Szellemi képességeink kiaknázása

A görcsösség szellemi nyugtalansághoz és az elme abnormális működéséhez vezet; aggodalmat, túlzott elővigyázatosságot, félelmet és idegességet okoz. Ezért a relaxáció alapvető szükséglet, ha azt akarjuk elérni, hogy szellemi képességeink a legnagyobb szabadságban működhessenek.

Gyakorlás közben törekedjünk a legnagyobb alaposságra. Határozzuk el gondolatban, hogy minden izmunkat és idegszálunkat ellazítjuk, amíg olyan nyugodtaknak és kipihenteknek nem érezzük magunkat, mint aki teljes békében van önmagával és a világgal.

 

4. hét: A folyamat megfordítása – Az októl az okozatig

Az előző héten relaxálni kellett, ezen a héten az a feladat, hogy szellemiekben is meg kell tenni ugyanezt. Ha napi tizenöt-húsz percet szántál a múlt heti gyakorlatra és betartottad az utasításokat, mostmár bizonyára képes vagy a fizikai ellazulásra. Az, aki nem képes tudatosan megtenni ezt, méghozzá gyorsan és hibátlanul, az nem ura önmagának. Én azonban azt gondolom, hogy mindenkinek sikerült elsajátítania ezt a gyakorlatot, és készen áll arra, hogy megtegye a következő lépést, ami a szellemi szabadság megteremtése.

Miután felvettük a szokásos testhelyzetünket, lazítsuk el magunkat és szabaduljunk meg minden feszültségtől, majd gondolatban engedjük el az összes ártó körülményt, amilyen például a gyűlölet, az aggodalmaskodás, az irigység, a féltékenység, a bánat, a szenvedés vagy a csalódás.

 

5. hét: A teremtő elme

Minden tulajdon az elme gyűjtögető hajlamának vagy anyagiasságának köszönhető; ez jelenti a varázspálcát, amely lehetővé teszi, hogy megfoganjon bennünk az ötlet, ez kovácsol a számunkra terveket, amelyeket aztán megvalósíthatunk, és ugyanakkora örömünket fogjuk lelni a megvalósításban, mint a siker elérésében.



Most menjünk a szobánkba, foglaljuk el ugyanazt a helyet és vegyük fel ugyanazt a testhelyzetet, mint annak előtte, majd gondolatban válasszunk ki egy helyet, amely kellemes érzéseket kelt bennünk. Képzeljük el teljes részletességgel – lássuk tisztán az épületeket, a tereket, a fákat, a barátokat, az asszociációkat, a teljes egészet.

 

6. hét: A siker törvénye a szolgálat

A spiritualitás eléggé gyakorlatias, nagyon gyakorlatias, rendkívül gyakorlatias. Azt tanítja, hogy a Szellem a Valódi, a Teljes, míg az Anyag csak egy képlékeny valami, amelyet a Szellem kedve szerint teremt meg, önt formába, manipulál és alakítgat. A spiritualitás a „leggyakorlatiasabb” dolog a világon – az egyetlen igazán és teljesen „gyakorlatias” dolog.

Ezen a héten koncentráljunk arra a tényre, hogy az ember nem a szellemmel kiegészített test, hanem a testtel kiegészített szellem, és ez az oka annak, hogy a vágyai képtelenek tartós kielégülést nyerni a nem spirituális dolgokból. A pénz ezért csak annyiban értékes, hogy létre tudja hozni a számunkra megfelelő körülményeket, és ezek szükségképpen harmonikusak lesznek. 
A harmonikus körülményekhez megfelelő utánpótlás is szükséges, ha tehát bármiféle hiányérzetünk támad, tisztában kell lennünk azzal, hogy a pénz lelke a szolgálat, és amennyiben ez a gondolat formát tud ölteni, megnyílnak előttünk az ellátó csatornák, és elégedetten vehetjük tudomásul, hogy a spirituális módszerek teljességgel gyakorlatiasak.

 

7. hét: Alkímia

Az egyetlen dolog, amelyre a szellem képes, a gondolkodás. A teremtőerő személytelen, és ha képesek vagyunk gondolkodni, képesek vagyunk irányítani, továbbá magunk és mások hasznára fordítani.

Ha felismerjük, megértjük és elfogadjuk az ebben az állításban rejlő igazságot, birtokunkban tudhatjuk a Mesterkulcsot, de ne feledjük, hogy csak azok nyernek bebocsátást ebbe a világba, akik elég bölcsek ahhoz, hogy értsék mindezt, elég éberek ahhoz, hogy megvizsgálják a bizonyítékokat, elég szilárdak ahhoz, hogy a saját ítéleteiknek higgyenek, és elég erősek ahhoz, hogy áldozatot hozzanak.

Ezen a héten próbáljuk tudatosítani magunkban, hogy egy igazán csodálatos világban élünk, hogy mi magunk is csodálatos teremtmények vagyunk, hogy sokan kezdenek ráébredni az Igazságra, és amint megismerik „a miket Isten készített az őt szeretőknek”, azt is gyorsan észreveszik: „a miket szem nem látott, fül nem hallott és embernek szíve meg se gondolt”, a csodákat, amelyek azok számára léteznek, akik egyszer csak az Ígéret Földjén találják magukat. Átkelnek az Ítélet folyóján, és elérvén arra a pontra, ahol igaz és hamis kettéválik, azt tapasztalják, hogy minden, amiről valaha is álmodtak, halvány mása volt csak a kápráztató valóságnak.



 

Charles F. Haanel. Mesterkulcs rendszer

A mű hatvan év óta most először olvasható eredeti formájában. Egy időtlen klasszikus az egészségről, a gazdagságról és a sikerről, hiteles kiadásban. Teljes, nem kivonatolt szöveg Charles F. Haanel lábjegyzeteivel és életrajzával kiegészítve – igazi kuriózum.

A Mesterkulcsrendszer a teremtő gondolat ma létező legvilágosabb, legtömörebb, mégis legátfogóbb ismertetése. Ez a szisztéma bemutatja mindazokat az alapelveket, okokat, okozatokat és törvényszerűségeket, amelyek minden eredmény és siker hátterében megtalálhatóak. Bármit is akarunk elérni, megmutatja, mit tegyünk. Rengeteg használható tanácsot tartalmaz, amelyeket csak érdekesebbé tesz, hogy írójuk a múlt században született, mégis működő, sőt egyre időszerűbb könyvet írt.

Édesvíz Kiadó
Ára:
 2.990,- Forint



 



 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL