2017. szeptember 24. - Gellért, Mercédesz
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2017. szeptember 24. - Gellért, Mercédesz
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Fogságban a szobacica?

Cirmike az ablakpárkányon sütkérezik, miközben figyeli az utcai jövés-menést. Ez aztán az izgalmas macskatelevízió, ugye? De mit is tehetne mást? Hiszen Cirmike szobacica…

 

Ki tudja, miről álmodozik?


Talán egérfogásról, vagy egy erős kandúrról? Vagy talán a szobacicasággal járó gondtalan életében még örömét is leli? Még a szakemberek is kerülik a témát – mint az a bizonyos macska a forró kását. Örökre a lakásba zárva tartani a macskát a legszörnyűbb állatkínzás – vélik sokan. Butaság – hangoztatja az ellentábor –, a macskák nem négyzetméterben mérik a boldogságot. Szerető gazdi mellett még a legkisebb lakásban is jól érzik magukat.

Az igazság valószínűleg a két nézet között lehet. Biztos, hogy házimacskáink többségének nagyobb mozgástérre lenne szüksége, mint amennyit engedünk és lehetővé teszünk nekik, hiszen kifejezetten élvezik, ha kilométerekre elcsavaroghatnak. De nem mindenki tud cicusának kertes házat biztosítani. Mégis minden különösebb lelkiismeret-furdalás nélkül tarthatunk macskát a lakásban. A kutatók ugyanis bebizonyították, hogy az emberekhez hasonlóan a macskák is tudnak alkalmazkodni a beszűkült élettérhez. Főleg, ha előtte nem is ismerték meg a szabadban való életet.


Kis hely, sok törődés


Mindenesetre nem minden macskafajta egyforma. A nyugodt perzsa cica alkalmasabb a „fogságban” tartásra, mint a temperamentumosabb sziámi vagy abesszin. De hogy ne unják el magukat, nagyon sokat kell beszélni hozzájuk. Minél kisebb a hely, annál több törődést, simogatást, játékot igényelnek. Ahhoz, hogy macskánk boldogan élhesse mindennapjait, neki is meg kell engedni, hogy az egész lakást használja. A sok tiltás helyett tehát tanúsítsunk több megértést.

 

 
SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

loading...

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

5 szinkronkapcsolat, melyet biztos, hogy megtapasztalsz az életedben

5 szinkronkapcsolat, melyet biztos, hogy megtapasztalsz az életedben

Hiszed, hogy minden valamiért történik? Bizony, minden egyes ember, akivel találkozol, maga a találkozás nagyobb célt szolgál. Gondold végig az összes emberrel kapcsolatos találkozást, akikkel összehozott a sors valaha az életedben, és tudd, hogy egyik sem volt véletlen!

Tovább »
Húzz egy kártyalapot, és fedezd fel, mi vár rád a jövő héten!

Húzz egy kártyalapot, és fedezd fel, mi vár rád a jövő héten!

Üdvözlünk a Kártyák Asztalánál! Foglalj helyet és lazulj el, ez most a te időd. 3 kártyát látsz az asztalon, melyek egytől egyik arra várnak, hogy megérintsd őket. Te azonban arra koncentrálj, amelyik a leginkább vonz! Az általad választott kártya megtestesít majd olyan energiákat, amelyek az elkövetkezendő napokban fognak körül venni.

Tovább »
Régi családi fotót nézegetett, amikor valami hátborzongatót sikerült kiszúrnia

Régi családi fotót nézegetett, amikor valami hátborzongatót sikerült kiszúrnia

A férfi, aki a Reddit közösségi oldalon megmutatta ezt a régi családi fotót, mindig is szkeptikus volt, sosem hitt a paranormális dolgokban, nemhogy a szellemekben. Csakhogy ez a döbbenetes erejű fénykép elég volt ahhoz, hogy megváltozzon a véleménye!

Tovább »

Kalkulátor

A főzés technikája

Minden nő életében eljön az a pillanat – sőt talán a férfiakéban is –, amikor fakanalat vesz a kezében és alkotni kezd a konyhában. Vagy legalábbis próbál. Mert a kezdőknek minden fogalom, még a legalapvetőbb is új, ám a receptek többnyire nem

Még több kalkulátor »

Szakértők

Töltszéki Judit

Kozmetikus

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Töltszéki Judit

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép