2018. június 19. - Gyárfás
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. június 19. - Gyárfás
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Fogságban a szobacica?

Cirmike az ablakpárkányon sütkérezik, miközben figyeli az utcai jövés-menést. Ez aztán az izgalmas macskatelevízió, ugye? De mit is tehetne mást? Hiszen Cirmike szobacica…

 

Ki tudja, miről álmodozik?


Talán egérfogásról, vagy egy erős kandúrról? Vagy talán a szobacicasággal járó gondtalan életében még örömét is leli? Még a szakemberek is kerülik a témát – mint az a bizonyos macska a forró kását. Örökre a lakásba zárva tartani a macskát a legszörnyűbb állatkínzás – vélik sokan. Butaság – hangoztatja az ellentábor –, a macskák nem négyzetméterben mérik a boldogságot. Szerető gazdi mellett még a legkisebb lakásban is jól érzik magukat.

Az igazság valószínűleg a két nézet között lehet. Biztos, hogy házimacskáink többségének nagyobb mozgástérre lenne szüksége, mint amennyit engedünk és lehetővé teszünk nekik, hiszen kifejezetten élvezik, ha kilométerekre elcsavaroghatnak. De nem mindenki tud cicusának kertes házat biztosítani. Mégis minden különösebb lelkiismeret-furdalás nélkül tarthatunk macskát a lakásban. A kutatók ugyanis bebizonyították, hogy az emberekhez hasonlóan a macskák is tudnak alkalmazkodni a beszűkült élettérhez. Főleg, ha előtte nem is ismerték meg a szabadban való életet.


Kis hely, sok törődés


Mindenesetre nem minden macskafajta egyforma. A nyugodt perzsa cica alkalmasabb a „fogságban” tartásra, mint a temperamentumosabb sziámi vagy abesszin. De hogy ne unják el magukat, nagyon sokat kell beszélni hozzájuk. Minél kisebb a hely, annál több törődést, simogatást, játékot igényelnek. Ahhoz, hogy macskánk boldogan élhesse mindennapjait, neki is meg kell engedni, hogy az egész lakást használja. A sok tiltás helyett tehát tanúsítsunk több megértést.

 

 
SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Milyen meglepetést fúj az életedbe a nyári szél? - Nótusz, a déli szél istene megsúgja

Milyen meglepetést fúj az életedbe a nyári szél? - Nótusz, a déli szél istene megsúgja

A görög mitológiában Nótusz, a déli szél istene. Ugyanakkor a dél képviseli a forróságot és a meleget, ezáltal Nótusz istennek hatalmában áll megsúgnia, hogy a nyár milyen meglepetéseket hoz neked, mikor megérkeznek forró szelei. Ha kíváncsi vagy, hoz-e szerelmet, pénzt, jó hírt vagy bármilyen más kellemes meglepetést, akkor húzz egy lapot!

Tovább »
Hozd összhangba az álmaidat az alakoddal - Egy új alak van születőben!

Hozd összhangba az álmaidat az alakoddal - Egy új alak van születőben!

Elérkezett a nyaralási szezon, a szekrény mélyéről elő kerülnek a fürdőruhák és a strandruhák. De mi van akkor, ha nem férsz bele a tavalyi bikinidbe? Veszel egy másikat? Mi tudunk egy sokkal jobb megoldást ennél, és még az egészségedet is támogatod vele!

Tovább »
Ezzel a 4 megdöbbentően tanulságos leckével végül minden ember szembenéz az életben

Ezzel a 4 megdöbbentően tanulságos leckével végül minden ember szembenéz az életben

Az élet bizony nem habos torta, komoly leckéket tanít számunkra. Sokszor kényszerülhetsz arra, hogy határozott döntéseket hozz meg, amelynek vállalnod kell a következményeit. Az alábbi leckéket azonban meg kell tapasztalnod, mert csak így értheted meg és csak így tudod levonni a kellő tanulságot, ha részed van bennük.

Tovább »

Kalkulátor

A színek ereje

Milyen színek vesznek körül? Milyen színű ételeket fogyasztasz? Ha egy szín túlságosan jelen van életedben, az nagy jelentőséggel bír. Mint ahogy az is, ha az egyik hiányzik belőle. Válaszd ki, melyik az, és tudd meg, mire van szükséged és mit üzen neked.

Még több kalkulátor »

Szakértők

Pető Judit

Testtartás- és mozgás-szakértő

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Pető Judit

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép