SZÓRAKOZÁS

Elképesztő - Nyomornegyed a világ legmagasabb szellemtornyában

Szerző:
Szabó Anna
El Torre de David – így hívják azt a 45 emeletes felhőkarcolót, amely a venezuelai főváros, Caracas közepén épült. Az ország harmadik legmagasabb toronyépülete lett volna, ám az építkezést 1994-ben abba kellett hagyni az országot utolért bankválság miatt. Nézd meg, mi lett a felhőkarcoló sorsa.

 

Az épület ezt követően visszaszállt az államra, de az nem tudott mit kezdeni vele, így sokáig üresen állt. Egészen addig, amíg hajléktalanok ezrei el nem kezdtek beköltözni, és ki nem alakították saját kis életüket a falak között. Az épület jelenleg 2500-3000 önkényes lakásfoglalónak ad otthont, és ami a legfurcsább, hogy a közműszolgáltatás továbbra is működik, sőt, még kereskedelmi tevékenység is folyik a felhőkarcolóban.

Venezuela legnagyobb függőleges nyomornegyede

Az idősek és a kevésbé jó fizikai állapotban lévők az alsó szinteken laknak, míg a fiatalok és egészségesek a felső szinteket foglalták el. Az épületben nincs lift.

A falakon hatalmas lyukak tátongnak, mely a lakók számára azért is előnyös, mert jobban átjárja a helyiségeket a levegő.


Minden családnak saját „helye” van. Ebben a lakásban régi újságok szolgálnak falburkolóként.

A torony tetején a lakók még egy közös edzőhelyet is kialakítottak. A súlyok és gépek a fel nem használt liftberendezés anyagaiból készültek.

Az épületben élelmiszerboltok és különféle üzletek szolgálják a lakók kényelmét.

A torony belülről

Egy család élete...

 

Forrás: Bored Panda

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL