600 g eper
300 g cukor
5 dl tejszín
3 tojássárgája
1 dl habtejszín
6 lap zselatin
Ribiszkepüré:
300 g ribiszke
150 g cukor
1. Vágjuk fel az epret és szűrjük át szitán. Szedjük ki a húsát és turmixoljuk össze 200 g cukorral. Tegyünk félre 5 dl-t ebből a püréből.
Verjük fel a tejszínt tejszínhabbá. Tegyük félre.
2. Habverővel dolgozzuk össze a tojássárgákat a megmaradt cukorral, majd adjuk hozzá kis adagokban a habtejszínt. Öntsük át a keveréket egy edénybe, és főzzük lassú tűzön, állandóan keverve, nem hagyva felforrni, amíg be nem vonja a kanalat.
3. Áztassuk be a zselatinlapokat vízbe, csavarjuk ki és együk tejszínes-tojásos keverékbe. Keverjük jól össze. Adjuk hozzá az eperpürét, majd óvatosan a tejszínhabos krémet. Öntsük egy bajorkrémformába vagy 6 kis formába, és hűtsük 12 órát.
4. Készítsük el a ribiszkepürést: mossuk meg a ribiszkét és turmixoljuk össze a cukorral.
5. Vegyük ki a formából a bajor krémet, és vonjuk be eperpürével.
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK